26 Nisan 2016 19:14

Türkiye genelinde elektrik kesintileri yaşandı

İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere Türkiye'nin birçok kentinde akşam saatlerinden itibaren yer yer elektrik kesintileri yaşandı.

Paylaş

İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere Türkiye'nin birçok kentinde akşam saatlerinden itibaren yer yer elektrik kesintileri yaşandı.

BEDAŞ konuyla ilgili bir açıklama yaptı ve sorunun TEİAŞ işletimindeki enterkonnekte sisteminde oluşan teknik arıza nedeniyle gerçekleştiğini bildirdi.

Açıklama şöyle:

"Bugün saat 22:30’da TEİAŞ işletimindeki enterkonnekte sisteminde oluşan teknik arıza nedeniyle elektrik kesintisi gerçekleşmiştir. TEİAŞ sisteme enerji verdikçe BEDAŞ da kademeli olarak elektrik sağlamaya başlayacaktır.

Elektrik kesintisinden etkilenen ilçeler; Avcılar, Bağcılar, Başakşehir, Bakırköy, Beşiktaş, Büyük Çekmece, Esenler, Küçük Çekmece’dir.
TEİAŞ’tan sisteme enerji gelene kadar, kesintiden etkilenen bölgelerin mağdur olmaması için Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş., tüm kaynakları seferber ederek çeşitli bölgelerden aktarmak sureti ile kademeli olarak elektrik sağlayacaktır.

Kamuoyu ile paylaşılması konusunu bilgilerinize sunarız."

Hürriyet'in haberine göre bu akşam elektrik kesintilerinin görüldüğü iller şöyle:

-İstanbul
-Ankara
-İzmir
-Kocaeli
-Van
-Hakkari
-Trabzon
-Erzincan
-Erzurum
-Iğdır
-Samsun
-Gaziantep
-Rize
-Sakarya
-Mersin
-Yalova
-Kayseri
-Düzce
-Adana

 (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

'Hepimiz Ayşe Öğretmeniz’ diyen barış savunucularına dava

SONRAKİ HABER

City ile Real Madrid golsüz berabere kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa