25 Nisan 2016 17:34

1 Mayıs Turgutlu'da da kutlanacak

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde toplantı yapan Banvit, Lezita ve CP tavukçuluk işçileri 1 Mayıs’ı ve sendikal örgütlenmeyi tartıştı.

Paylaş

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde toplantı yapan Banvit, Lezita ve CP tavukçuluk işçileri 1 Mayıs’ı ve sendikal örgütlenmeyi tartıştı.

DİSK/Gıda-İş Ege Bölge Şube Başkanı Gürsel Köse ve Avukat Özgür Metin’in katıldığı toplantıda 1 Mayıs’ın tarihi, bugün işçi sınıfı için anlamı, işçi haklarına yönelik kiralık işçilik yasa tasarısı ve kıdem tazminatının fona devredilmesi gibi saldırılar anlatıldı.

Söz konusu saldırılara yanıt verilmesi açısından bu yıl 1 Mayıs’a katılımın önemli olduğu vurgulandı.  Toplantıda, gıda işçileri olarak sendikalaşma hakkının patronlar tarafından işten atmalarla engellenmesine, hükümetin patronların bu saldırısına göz yummasına karşı ve demokratik bir çalışma ortamı için mücadeleyi bütün iş kollarından işçilerle birleştirmek üzere 1 Mayıs’ı işçi kasabası Turgutlu’da kutlayarak ardından 1 Mayıs alanına gitme çağrısı yapıldı.  

İşçiler toplantıda hem işyerlerinde sendikalaşma çalışmasını yeniden başlatmak hem de 1 Mayıs hazırlığı için ortak komite oluşturdu.

Dağıtılacak bildirilerle bütün Turgutlu işçisini 1 Mayıs’a katılmaya çağıracak olan gıda işçileri komitesi, 1 Mayıs günü sabah Turgutlu’da yapacağı kutlamanın ardından tutulacak araçlarla ve Gıda İş pankartıyla İzmir 1 Mayıs’ına katılacak. (Manisa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Liman-İş: İşçilerin olduğu her yerde olacağız

SONRAKİ HABER

ABD Suriye’ye 250 asker gönderiyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...