23 Nisan 2016 12:24

Valilikten 'Erdoğan'ın açılışlarına katılın' baskısı

Erdoğan'ın yarın Adana'daki programlarına katılım sağlanması için Valilik seferber oldu. Valilik kamu emekçilerinin açılışlara katılmasını istiyor.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 24 Nisan Pazar günü Adana'da gerçekleştirilecek programlarının zayıf geçmemesi için Adana Valiliği harekete geçti.

Kaymakamlıklara yazı gönderen Adana Valiliği, kamu emekçilerinin açılışlara katılım için hazır bulunmasını istiyor . Valiliğin Kaymakamlıklara gönderdiği yazıyı Kaymakamlıklar, okul ve kurum müdürlüklerine gönderdi.

Kamu kurumlarının personel ile birlikte pazar günü açık tutulmasının ve kamu kurumlarına ait araçların hazır bulundurulmasının istendiği yazışmalarda 13.30'dan itibaren uygun olan personelin Organize Sanayi Bölgesi'ndeki açılışlara katılması ve kalanların kurumlarda hazır beklemesi isteniyor.

ÖĞRENCİLER ERDOĞAN'IN PROGRAMINA TAŞINACAK

KAMU EMEKÇİLERİ KATILMAK ZORUNDA DEĞİL

Kamu emekçilerinin tatil haklarının yasa ile belirlendiğini ifade eden Eğitim Sen Adana Şube Hukuk Sekreteri Mehmet Akarsubaşı, Valiliğin ancak savaş, doğal afet gibi olağanüstü durumlarda emekçileri çağırabileceğini belirterek "Sayın Vali cevap vermelidir. Savaş mı var doğal afet mi, ülke işgali mi?" diye sordu. Yazıda, uygun olanların açılışlara götürülüp diğerlerinin kurumlarda bekletileceğinin yer aldığını dile getiren Akarsubaşı, "Uygun görmenin kriteri ne? Cumhurbaşkanını seviyorsun, sevmiyorsun durumunu iş yerlerinde ortaya çıkarır. Bu durum kamu emekçilerini birbirinden ayrıştırıcı bir durumdur. Kamu emekçileri yasal dayanağı olmayan bu çağrıya uymak zorunda değildir" dedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

DİHA Muhabiri Bilal Güldem gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

KESK Malatya Şubeler Platformu, 1 Mayıs'a çağrı yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...