22 Nisan 2016 13:45

Profesörün 'Başkanlık' konferansına 40 kişi geldi

Prof. Dr. Hasbi Soylu'nun Kültür Merkezinde verdiği 'Siyasi Coğrafya açısından Başkanlık Sistemi ve Türkiye' konulu konferansı yaklaşık 40 kişi izledi

Paylaş

Erzurum, Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Beşeri ve İktisadi Coğrafya Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Hasbi Soylu'nun Kültür Merkezinde verdiği 'Siyasi Coğrafya açısından Başkanlık Sistemi ve Türkiye' konulu konferansı yaklaşık 40 kişi izledi. 

Son milletvekili seçimlerinde AKP'den Elazığ Milletvekili aday adayı olan Prof. Dr. Soylu, başkanlık sistemini savundu. Atatürk Üniversitesinde, 'Siyasi Coğrafya Açısından, Başkanlık Sistemi ve Türkiye' konulu konferansın Mavi Salon olarak duyurulan yeri, ilginin fazla olacağı düşüncesiyle yaklaşık bin kişilik A salona alındı. 

ÖZAL VE DEMİREL DÖNEMİNDE DE TARTIŞILDI

Dün saat 10.00'da başlayan konferansa Beşeri ve İktisadi Coğrafya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasbi Soylu önce devletin tanımını yaptı. Yaklaşık 40 kişinin izlediği konferansta Prof. Dr. Hasbi Soylu, özetle şunları söyledi: ‘1982 Anayasası'nın yapım çalışmaları sırasında da ortaya atılmış olan bu sorun, daha sonraları merhum Turgut Özal ve Süleyman Demirel tarafından da gündeme getirilmiştir. Son günlerde bu konunun, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun ve AK Parti sözcüleri tarafından tartışma konusu haline getirilmiştir. Bu sistem karşıtları bunun 'padişahlığa, sultanlığa, kişisel diktatörlüğe yol açacak bir sistem olduğunu' iddia etmektedirler. Oysa başkanlık ya da yarı başkanlık sistemlerinin bir padişahlık rejimine, kişisel diktatörlüğe yol açacağı iddialarında elbette isabet yoktur. Türkiye'de hükumet sistemi tartışmaları yeni değildir." (ErzurumDHA)

ÖNCEKİ HABER

‘Barışa tez yasak’ Meclis gündeminde

SONRAKİ HABER

BES’ten üye ve yöneticilerine dönük baskılara tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...