22 Nisan 2016 09:57

Adıyaman’da KESK üyelerine yönelik baskılar kınandı

Adıyaman Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri, KESK üyelerine yönelik artan baskılara ilişkin basın açıklaması yaptı.

Paylaş

Demokrasi Parkı’nda yapılan eylemde ‘Baskılar-soruşturmalar-işten atmalar-tutuklamalar bizi yıldıramaz, Tülay Ersönmez, İzzet Karadağ, Nurettin Kesici için adalet istiyoruz’ pankartı taşındı. Açıklamaya EMEP, HDP, CHP, ÖSP, KESK’e bağlı sendikalar ve yöre derneklerinin yanı sıra HDP Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım da katılarak destek verdi. 

KESK üyelerine yönelik Adıyaman Valiliği’nin keyfi bir şekilde soruşturma başlattığının belirtildiği açıklamada vali ile yapılmak istenen görüşmelerin cevapsız bırakıldığı vurgulandı. Eylemde konuşan KESK Adıyaman Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Fatma Unutmaz, valilik çalışanı ve BES İl Temsilciliği Kadın Sekreteri Tülay Ersönmez’in 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde basın bildirisi okuduğu için soruşturmaya tabi tutulduğunu ve memurluktan atılmak istendiğini söyledi. Tülay Ersönmez hakkında 10 Mart’ta soruşturma başlatıldığını söyleyen Unutmaz, “Yazılı ifadesi alınan ve uyarma cezası bile bulunmayan Tülay arkadaşımız memuriyetten men cezası talebiyle İçişleri Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmiştir. Burada valiliğin keyfi bir uygulaması olduğu, önce işten atma kararının alındığı, sonra soruşturmanın açıldığı açıktır” dedi. Konu ile ilgili Adıyaman Valiliği ile görüşmek istediklerini ancak bir aydır cevap alamadıklarını belirten Unutmaz, "Adıyaman'da mücadele veren Eğitim Sen Şube Başkanlığı yapmış olan İzzet Karadağ tutuklandı. DİVES İl yöneticisi Nurettin Kesici görevinden men edildi. Şimdi de BES Kadın sekreterimiz Tülay Ersönmez hedefe konulmuştur" dedi.

‘GÖRÜŞME TALEBİNE NEDEN CEVAP VERİLMİYOR?’

Adıyaman Valiliği'ne,"Sayın Vali görüşme talebimize neden cevap vermiyorsunuz? Sayın Vali KESK'in üzerindeki baskılar konusunda özel bir talimatınız oldu mu? Sayın Vali Adıyaman'ın huzurunu baskılarla, soruşturmalarla, yasaklarla mı tesis etmeyi düşünüyorsunuz? Tülay Ersönmez arkadaşımıza açmış olduğunuz bu soruşturmanın sonunda memuriyetten men cezasının talep edilmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorularını yönelten Unutmaz, "Biz Vali beyin, birçok resmi kurumda, KESK yönetici ve üyeleri üzerinde uygulanan keyfi ve hukuksuz baskılara son vermesini, soruşturmaları durdurmasını istiyoruz” dedi.

HDP Milletvekili Behçet Yıldırım da yaptığı konuşmada baskı ve tutuklamaları kınadı. (Adıyaman/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çağlayan’da gün umutlu başladı

SONRAKİ HABER

Bugün Dünya Günü...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...