21 Nisan 2016 13:33

Esenyurt’ta işçilere 1 Mayıs’a çağrısı yapıldı

1 Mayısa günler kala Esenyurt’ta bir araya gelen Emek ve Demokrasi güçleri işçi durağında ortak bildiri dağıtımı gerçekleştirdi.

Paylaş

1 Mayısa günler kala Esenyurt’ta bir araya gelen  Emek ve Demokrasi güçleri işçi durağında ortak bildiri dağıtımı gerçekleştirdi.

İşçi Sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü 1 Mayıs’ta işçi ve emekçileri alanlara çağıran Emek ve Demokrasi güçleri “Başta kıdem tazminatı olmak üzere kazanılmış haklarımıza sahip çıkalım” dedi. Dağıtılan bildirilerle özel istihdam bürolarından, esnek çalışma koşullarına ve ülkenin sürüklendiği savaş koşullarına dikkat çekildi.

İşçi servislerinin geçişi sırasında kitleye seslenen DİSK/Gıda-İş Marmara Bölge Temsilcisi İbrahim Kızılyer gündemde olan kiralık işçi yasa tasarısına dikkat çekerek, Esenyurt’un  değişik yerlerinde taşeron adı altında bu uygulamanın hayata geçirildiğini dile getirdi. Koşulların her gün daha da kötüye gittiğini belirten Kızılyer, bugün 8 saat olan iş gününün geçmişte işçilerin verdiği mücadelenin sonucu olduğunu hatırlatarak, “Mücadele etmezsek işçiler olarak yan yana gelmezsek kazanılmış haklarımızı bir bir elimizden alacaklar” dedi. AKP Hükümetinin yaydığı korku nedeniyle insanların sokağa çıkarken bile tereddüt ettiğini vurgulayan Kızılyer, şu çağrıda bulundu: “Bu korku imparatorluğunu yenmemiz için 1 Mayısı kitlesel kutlamalıyız.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Eskişehir'de 1 Mayıs Sıhhiye'de kutlanacak

SONRAKİ HABER

Qamişlo'da ateşkes kısa sürdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...