20 Nisan 2016 15:03

Tüzel: AKP, mültecileri şantaj konusu yapıyor

Almanya'da eyalet parlamentosunda konuşan Levent Tüzel, AKP'nin Suriye savaşındaki rolüne dikkat çekti ve mültecileri şantaj konusu yaptığını söyledi.

Paylaş

Almanya’nın Schleswig-Holstein eyalet parlamentosunda mülteciler başlıklı bir panel gerçekleştirildi. Panele Kiel’de bir grup milletvekilinin davetlisi olarak Emek Partisi MYK Üyesi Levent Tüzel, Diyarbakır Barosundan Avukat Cihan İpekçi ve Heinrich Böll Vakfı’ndan Kristian Brakel konuşmacı olarak katıldı.

Türkiye’deki demoktasi sorununun da ele alındığı panelde konuşan Tüzel “Bölgede kendine göre yayılmacı bir siyaset izleyen hükümet, savaşın ürünü mültecileri siyasi şantaj ve maddi pazarlık konusu yapmaktadır” dedi.

Meclisin gündemine gelen HDP’li vekillerin fezlekelerinin kaldırılmasını da değerlendiren Tüzel “HDP’li siyasetçilerin dokunulmazlığını kaldırmak isteyen iktidar Kürt illerinde savaş suçlarına karşı dokunulmazlık zırhı getirmek için yasa hazırlamaktadır” dedi.

Heinrich Böll Vakfi Temsilcisi Brakel ise Türkiye’nin demokrasisinin her geçen gün geriye gittiğini belirterek, “AKP’nin demokrasi vaadi ile işbaşına geldi. Şimdi Erdoğan liderliginde giderek  muhalif kesimler üzerinde baskı artıyor.  Demokrasi isteyen herkes sindirilmeye çalışılıyor” dedi.  Diyarbakır Baro Yöneticisi Cihan İpekçi ise Bölge’de yaşanan saldırılara, abluka ve ölümlere dikkat çekerek, Kürtlerin demokratik haklardan yoksun olduğunu, bunun değişmesi gerektiğini belirtti. (Kiel/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

HDP, Dostcam işçilerini ziyaret etti

SONRAKİ HABER

İfade özgürlüğü Cumhurbaşkanı eleştirilince işletilmiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...