20 Nisan 2016 13:07

Fransa’da OHAL uzatıldı

Başbakan Manuel Vals’ın yaptığı resmi açıklamaya göre, ülkedeki olağanüstü hal durumunun iki ay daha uzatılacağı belirtildi.

Paylaş

Fransa, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası gerekçesiyle güvenlik önlemlerini had safhaya çıkardı. Başbakan Manuel Vals’ın yaptığı resmi açıklamaya göre, ülkedeki olağanüstü hal durumunun iki ay daha uzatılacağı belirtildi. 

Fransa Başbakanı Manuel Vals, “Euro 2016 gibi çok büyük bir turnuvaya ev sahipliği yapıyoruz. Statlardaki binlerce taraftar eğlenirken aynı zamanda güvende olmalılar. Euro 2016 ve Tour de France Bisiklet Yarışı gibi büyük etkinliklerden bahsediyorum. Bu sebeple ben, sayın Cumhurbaşkanı ve İçişleri Bakanımız bir araya gelerek olağanüstü hal durumunun uzatılması yönünde ortak bir karar aldık” dedi. 

Öte yandan Paris’in birçok bölgesinde silahlı askerler nöbet beklemeyi sürdürüyor.

Fransa’da OHAL, sokak eylemlerine de kısıtlama getirmeyi içeriyor. Ancak Fransız emekçileri ve gençlik örgütleri yeni iş yasası tasarısını protesto etmek için mart başından beri sokaktalar. OHAL yasaklarını tanımayan emekçiler 28 Nisan’da gerçekleştirilecek 3. genel greve hazırlanıyor. (DIŞ HABERLER)

 

ÖNCEKİ HABER

Encü: Silopi’de çatışma yok, yasak sürüyor

SONRAKİ HABER

Times: : ‘Sınırdaki Türk askeri Suriyelileri öldürüyor’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...