20 Nisan 2016 12:09

Fidel Castro: Son konuşmam olabilir ama fikirlerimiz sürmeli

Küba Komünist Partisi kongresinde konuşan Fidel Castro, hayatının sonuna yaklaştığını, ancak komünistlerin fikirlerinin sürmesi gerektiğini söyledi.

Paylaş

Küba devriminin lideri Fidel Castro, Küba Komünist Partisi'nin kongresinde konuştu. 90 yaşına yaklaştığını ifade eden Castro, hayatının sonuna yaklaştığını söyledi.

Kendisinin yakında hayatını kaybedecek olmasına karşın, Kübalı komünistlerin fikirlerinin sürmesi gerektiğini belirten Fidel, coşku ve onurla çalışıldığında bu fikirlerin insanların ihtiyaç duyduğu maddi ve kültürel ürünleri üretebileceğini söyledi.

Kongrede Fidel'in kardeşi Raul Castro'nun partideki liderlik görevini sürdürmesi kararlaştırılırken, kapitalizmin bir tehdit olmayı sürdürdüğü ifade edildi.

ABD ile yeniden başlayan ilişkiler de kongrenin konusu olurken, üst düzey parti yetkilileri ABD Başkanı Barack Obama'nın gezisinin ideolojik bir saldırı olduğunu ve ABD'nin hâlâ Küba'yı kontrol etmek istediğini vurguladı.

"Buradaki son konuşmalarımdan birini yapıyor olabilirim" diyen Fidel Castro, "Latin Amerika'daki kardeşlerimize ve dünyaya Küba halkının zafer kazanacağını söylemeliyiz" dedi.

ÖNCEKİ HABER

Hakaret soruşturmaları tam gaz!

SONRAKİ HABER

Mitsubishi de skandala karıştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...