20 Nisan 2016 12:19

Hakaret soruşturmaları tam gaz!

Adana’nın Karataş ilçesinde Eğitim Sen ilçe temsilcilik yönetim kurulu üyesi 5 kişi hakkında facebook paylaşımları nedeni ile idari soruşturma açıldı

Paylaş

Volkan PEKAL
Adana

Adana’nın Karataş ilçesinde Eğitim Sen ilçe temsilcilik yönetim kurulu üyesi 5 kişi hakkında facebook paylaşımları nedeni ile siyasi propaganda ve kamu görevlilerine hakaret iddiası ile idari soruşturma açıldı.

Başbakanlık genelgesinin ardından milli güvenliği tehdit arayışına giren İl Milli Eğitim Denetmenleri gelen şikayetleri değerlendirerek eğitimcilere 1 Mayıs hazırlığı, sendika eylemlerinde çekilen fotoğrafların da aralarında yer aldığı barış talepli fotoğraflar, Suruç katliamı ile ilgili paylaşımları sordu. 

Karataş’ta 5 kişinin ifadesi alınırken Adana genelinde soruşturma açılanların sayısının 200 olduğu söyleniyor.

Eğitim Sen Şube Başkanı Ahmet Karagöz, yapılan soruşturmayı ifade özgürlüğüne karşı alınmış bir gard olarak değerlendirdi.

Bir karikatür ya da elinde dövizle çekilmiş fotoğrafların soruşturma konusu yapıldığını söyleyen Karagöz, “Soruşturmaları Hükümetin yeni ihbarcı yetiştirmek için işe aldığı kişilerin ürettikleri yalanların sonuçları görüyoruz” dedi.

PAYLAŞIMLAR SORULDU

Eğitim Sen Karataş Temsilcisi Tayfun Gel, kendilerine gösterilen paylaşımların hiçbir siyasi parti ile alakalı olmadığını buna karşılık sendikanın Adana Şubesi’nin paylaşımlarının sorgulandığını belirtti. 

İfadesi alınan bir diğer Kamu Emekçisi Herdem Köse’ye, taşıdığı “İnadına Barış” yazılı dövizin ve 1 Mayıs öncesi sendikanın Karataş temsilciliği önünde çekilen fotoğrafların sorulduğu dile getirildi. 

Emek Parti logolu bir fotoğraf ve Suruç Katliamı ile ilgili bir paylaşımın kendisine sorulduğunu dile getiren Yener Bulut, paylaşımlarda kimseyi aşağılayan bir şey olmadığını ifade etti. Ortak kanı, Başbakanlık genelgesi sonrası başlatılan sürecin susturmaya dönük olduğu yönünde.

ÖNCEKİ HABER

Sanayi yatırımları yerinde sayıyor

SONRAKİ HABER

Fidel Castro: Son konuşmam olabilir ama fikirlerimiz sürmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...