20 Nisan 2016 06:14

Bir bilet almak yeterli!

İdil’e Ankara ve İstanbul'dan dayanışmaya gelen kadınlar, "Bir bilet almak yeterli" diyerek, dayanışmayı büyütme çağrısında bulundu

Paylaş

Şırnak’ın İdil ilçesinde, başlatılan yeniden inşa çalışmaları devam ediyor. Hasar tespit çalışmalarının ardından yaşamın yeniden örülmeye başlandığı ilçede, Rojava Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği öncülüğünde yürütülen dayanışma çalışmaları ise kadınların öncülüğünde büyütülüyor. 

"Sokağa çıkma yasağı"na kısmi ara verilen ilçeye gelerek dayanışma kampanyasına katılan Kadın Özgürlük Meclisi aktivisti Dr. Derya Ethem, bölgedeki dayanışma kampanyasının Türkiye'nin batısında kriminalize edildiğini belirterek, özgür basın çalışanları ve kadın hareketlerinin çalışmaları ile İdil’de yaşananların iç yüzünden haberdar olduğunu söyledi. 

Ankara'dan geldiğini ifade eden Ethem, "Ankara'dan İdil'e yardım etmek istedim. Elimden ne geliyorsa yapmak istedim. Sadece maddi yardım değil fiziksel olarak insanlarla temas etmek, konuşmak birlikte çalışmak, hem çalışma gücünü artırıyor hem de yalnızlık duygusunu ortadan kaldırıyor" dedi.

'DAYANIŞMAYI BÜYÜTMELİYİZ'

Yapacak çok iş olduğunu kaydeden Ethem, evlerin onarılmasından yaşamın yeniden örülmesine ve çocukların psikolojilerinin düzeltilmesine kadar pek çok işin önlerinde durduğunu aktardı. Tam da bu noktada herkese çok iş düştüğünü belirten Ethem, dayanışmayı büyütme çağrısında bulundu. Ethem, Buralardan uzak durdukça iyice kriminalize ediliyor inanların bir biri ile olan dayanışması. Bunun önüne geçmenin tek yolu birlikte hareket etmek" diye belirtti. 

'BİR BİLET ALMAK YETERLİ'

Yasak öncesi de İdil’e geldiğini dile getiren Barış İçin Kadın Girişimi aktivisti Macide Yılmaz da, her şeye rağmen ilçe sakinlerinde yılgınlık görmediğini söyledi. Tüm engelleme ve baskılara rağmen bu duruşları ile kendilerini umutlandıran ilçe halkı ile dayanışmaktan vazgeçmeyeceklerini ifade eden Yılmaz, burada yaşatılan vahşetin duyulmasından rahatsız olunduğu için dayanışmanın önüne geçilmeye çalışıldığını aktardı. Yılmaz, şöyle devam etti: "Özellikle batıdan arkadaşlarımız geldikçe burada halk üzerinde yapılan baskı ortadan kalkıyor. Çünkü burada yaşanılanların duyulmasından korkuyorlar. Bunu yapmak için bir bilet almak yeterli, burada kalacak yerleri var, yiyecek yemekleri var. Hiçbir şey yapmasalar bile buraya gelip mahallelerdeki kadınları dinleyebilirler." (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

'Gazeteciler baskılara karşı dayanışma içerisinde olmalı'

SONRAKİ HABER

CHP Güneydoğu Kadın Kolları Başkanı: CHP hayır demeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...