19 Nisan 2016 18:01

‘Tuna Bedesten Bizim Kıraathane’

Tuna Bedesten-Bizim Kıraathane tüm Kocaeli halkının gidebileceği ortak bir kullanım alanı haline getirildi.

Paylaş

Halil Yılmaz
KOCAELİ

Tuna Bedesten-Bizim Kıraathane’nin oluşmasında emek harcayan Leyla Kaygusuz ve genç arkadaşları, kimsenin girip çıkmadığı, eski reklamcıların bulunduğu döküntü bir iş hanını renkli, canlı ve tüm Kocaeli halkının gidebileceği ortak bir kullanım alanı haline getirdi.

‘SICAK BİR ORTAM YARATMAYA ÇALIŞIYORUZ’

İmece usulü oluşturulan mekanda hedeflerinin pazar oluşturmak değil, ortak bir yaşam alanı kurmak olduğunu söyleyen Leyla Kaygusuz, “Emeğin ve insanların birleştiği bir nokta burası. Bizde bireysellik yok, ortak iş var” diyerek mekanın oluşmasında birçok genç arkadaşının emeğinin olduğunu söyledi. İlerleyen günlerde film gösterimleri ve sergilerin olacağını belirten Kaygusuz, “Sıcacık bir ortam yaratmaya çalışıyoruz ve bu sıcaklıkta herkesi birlikte olmaya çağırıyoruz” diyerek tüm Kocaeli halkını Tuna Bedesten-Bizim Kıraathane’ye beklediklerini ifade etti.

İkinci el eşyaların, kitapların ve bir kafenin de içinde bulunduğu Tuna Bedesten-Bizim Kıraathane, gençlerin yanı sıra diğer vatandaşların da keyifli zaman getirecekleri bir alan olarak çeşitli çalışmalar sürdürecek. İzmit Tepecik Mahallesi’nde bulunan Tuna Bedesten-Bizim Kıraathane, bütün Kocaelileri bekliyor. 

ÖNCEKİ HABER

‘Tutuklu Gazetecilere Özgürlük’ kampanyasına destek büyüyor

SONRAKİ HABER

Şırnak’ta mahalleler obüslerle aralıksız bombalanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...