19 Nisan 2016 08:33

3 bin mülteci, Torbalı'dan zorla göç ettirildi

Torbalı'ya dayıbaşları tarafından tarlalarda çalıştırılmak üzere getirilen mülteciler, jandarma baskısı yüzünden başka yerlere gitmek zorunda kaldı.

Paylaş

İzmir'in Torbalı ilçesinde yerel yetkililerin mültecilere verdiği süre dolunca mülteciler kaldıkları çadırları ve harabe binaları boşaltmak zorunda kaldı. Geçtiğimiz hafta kolluk kuvvetleri Taşkesik, Pamukyazı, Ortaköy ve Subaşı Mahallelerinde çadırlarda yaşayan Suriyelilerin kaldıkları bölgelee giderek kamplara veya kayıtlı oldukları illere gitmeleri yönündeki kararı tebliğ etti.

Yetkililer, mültecilerin yaşadıkları barınma, sağlık ve çalışma yaşamına dair sorunlara çözümü yerinden ederek buldu. Mülteciler kaldıkları yerleri terk etmeseydi jandarma tarafından zorla çıkarılacaktı.

KİMİ MANİSA'YA KİMİ AYDIN'A
Kayıtlı oldukları illerde iş imkanı olmayan ve hapishane olarak nitelendirdikleri kamplara dönmek istemeyen yaklaşık 3 bin mülteci bir kez daha yola düştü. Dayıbaşları kamyonlarla mültecileri yine  tarlalarda çalıştırmak üzere Manisa'ya ve Aydın'a götürdü.  Öte yandan mültecileri gittikleri yerlerde de benzer sorunlar bekliyor. Yeni yerleşim yerlerinde de yetkililer aynı uyarıları yapabilecek.

VATANDAŞ DA DURUMA TEPKİLİ
İlçede yaşayan vatandaşlar da duruma tepki gösterdi. Buradaki mültecilerin başlarının çaresine bakabildiklerini, ayaklarının üstünde durduklarını söyleyen yurttaşlar, “Dayıbaşılar tarafından burada yaşayan mültecilere iş veriliyordu. Onlar da hem buradaki hem de Suriye’deki evlerini o paralarla geçindiriyordu. Yapılan bu gönderme işlemi zulümden başka bir şey değil. Ortaklaşa tuttukları kamyonlarla kıt kanaat aldıkları eşyaların bir kısmını burada bırakıp gittiler. Başlarını soktukları bir çatıları varken şimdi başka şehirde çadırda yaşama zorunda bırakıldılar” diye belirtti. (İzmir/EVRENSEL)
(Fotoğraflar: İbrahim Danış)

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş: Tek bir arkadaşımız ifade vermeye gitmeyecek

SONRAKİ HABER

Kilis’e yine roket yağdı, halk isyan etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...