18 Nisan 2016 12:24

22. Sosyoloji Kongresi sona erdi

Bu yıl Hacettepe Üniversitesinde 16-17 Nisan günlerinde düzenlenen 22. Sosyoloji Öğrencileri Kongresi sona erdi.

Paylaş

Hande KÖSE
Ankara

22. Sosyoloji Kongresi Hacettepe Üniversitesi ev sahipliğinde sona erdi. Birçok üniversiteden gelen öğrenciler savaştan toplumsal cinsiyete, kent sorunlarından çocuklara yönelik cinsel istismara kadar birçok meseleyi ele alan sunumlar yaptı.

Bu yıl Hacettepe Üniversitesinde 16-17 Nisan günlerinde düzenlenen 22. Sosyoloji Öğrencileri Kongresi sona erdi. Birçok üniversiteden Ankara’ya gelen öğrenciler farklı başlık altında meydana getirilen sunumlara ve interaktif oturuma katıldılar. Kent, çocuk, toplumsal cinsiyet, göç, sığınmacı, Kürt illerinde süren savaş ve yıkım gibi ana temalara sahip olan sunumlarda çeşitli tartışmalar gündeme geldi. Kent temalı sunumlarda sistemin yarattığı kentleştirmenin toplum üzerindeki olumsuz etkileri konuşulurken göç temalı sunumlarda da genellikle siyasi ve zorunlu göçlerden bahsedildi. Ayrıca ülkede oldukça yankı uyandıran Karaman’daki çocuk istismarı da kongrede kendine yer buldu. Ülkede son dönemde okullarda ve yurtlarda artan tecavüz ve taciz vakalarının incelendiği sunumlar ilgiyle izlendi. 

SAVAŞ VE MÜLTECİLER

Suriye’de yürütülen savaş ve bölgedeki şiddet politikaları sosyoloji öğrencilerinin de ağırlıklı gündemlerinden biriydi. Bölgeden illerinden gelen öğrenciler, sunumlarında orada yaşananları anlattı. Sınırın öteki tarafı da sosyoloji öğrencilerinin değinmeye özen gösterdiği başlıklardan biriydi. Sığınmacı sorunu; sığınmacıların kamplardaki ağır yaşam koşulları ve daha iyi yaşam koşulları umuduyla Avrupa’ya geçmek isteyen sığınmacıların yaşadıkları zorluklar çerçevesinde tartışmalar ilerledi.

Düzenlenen interaktif oturumda seneye düzenlenecek kongrenin hangi üniversitede gerçekleştirileceği de konuşuldu ve şimdilik sadece Gaziantep Üniversitesi öğrencileri ev sahipliğine aday oldu. Bir dahaki yıl kongrenin ev sahibi önümüzdeki günlerde belli olacak. (Ankara/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Meclis lojmanları 142 bin TL'ye mantolandı, 42 bine yıkıldı

SONRAKİ HABER

Antep’te 1 Mayıs'a tadilatta olan İstasyon Meydanı önerildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa