18 Nisan 2016 08:15

3 ayda en az 16 göçmen işçi yaşamını yitirdi

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi yılın ilk 3 ayında en az 16 göçmen işçinin yaşamını kaybettiğini açıkladı.

Paylaş

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG) tarafından, iş cinayetlerine ilişkin hazırlanan raporda, yılın ilk üç ayında 16 göçmen işçinin yaşamını yitirdiği açıkladı. İSİG'in raporuna göre; Ocak ayında en az 5 göçmen işçi, Şubat ayında en az 8 göçmen işçi, Mart ayında ise en az 3 göçmen işçinin yaşamını kaybetti. Rapora göre; iş cinayetlerinde yaşamını yitiren göçmen işçinin, 9’u Suriyeli, 1’i Çinli, 1’i İranlı, 1’i Litvanyalı, 1’i Özbek, 1’i Sırp, 1’i Türkmen ve 1’i Ukraynalı. Raporda, göçmen işçilerin 7’si inşaat, 3’ü taşımacılık, 2’si tarım, 1’i kimya, 1’i çimento/toprak, 1’i gemi/tersane ve 1’i de genel işler işkolunda çalışırken yaşamlarını yitirdi. 

1 KADIN 15 ERKEK YAŞAMINI KAYBETTİ

Raporda, diğer nedenlerle 6, düşme nedeniyle 4, servis kazası nedeniyle 2, ezilme, göçük nedeniyle 1, patlama, yanma nedeniyle 1, kesilme, kopma nedeniyle 1, boğulma nedeniyle 1 işçinin yaşamını yitirdiği kaydedildi. 

Cinsiyetlerine göre bakıldığında ise göçmen işçilerden birinin kadın, 15'inin erkek olduğuna dikkat çekildi. Konuya ilişkin ISİG tarafından yapılan yazılı açıklamada ise Türkiye'nin mülteci politikası eleştirilerek, "Devlet ve patronlar Suriyelilerin hayatları ve emekleri üzerinde kendi çıkarları doğrultusunda düzenlemeler yaparken, bir diğer söz söylemesi gereken de işçi sendikaları ve konfederasyonlarıdır. Göçmen işçilerin çıkarlarını devlet ve sermaye sermeye karşısında korumak, dayanışma içinde olmak, ortak mücadele etmek ve örgütlenmek sınıf mücadelesinin bir gerekliliğidir" denildi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Ankara katliamında polise ‘gaz sıkın’, 'süpürün' talimatı

SONRAKİ HABER

HDP tavrını belirlemek için toplanacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...