18 Nisan 2016 01:01

IŞİD’e Türkiye’den kargoyla malzeme göndermişler!

Bursa Emniyeti’nden istihbarat dairelerine gönderilen yazıda Türkiye’den IŞİD’e ünlü kargo firmalarıyla lojistik destek yollandığı bilgisi yer aldı.

Paylaş

Tamer Arda ERŞİN
Ankara

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü’nden bir çok ilin istihbarat daire başkanlığına gönderilen 10 ve 16 Şubat 2015 tarihli yazılarda, IŞİD’in nasıl malzeme temin ettiği ortaya çıktı. İl Emniyet Müdürlüğü’nün yazısına göre IŞİD’de malzeme, eleman ve maddi kaynak temin eden Abdulkadir C., malzeme temini etmek istediği kişilere whatsapp benzeri vb. mabil telefon uygulamalarıyla, malzemenin fotoğrafını atıyor. Malzemeleri ise M. Ç. isimli şahıs aracılığıyla çatışma bölgelerine kargoluyor. M.Ç’nin, kargoları genellikle İstanbul’dan çok tanınmış kargo firmaları aracılığıyla Urfa ve Antep’e  yolladığı ve söz konusu kargoların Urfa’da Hesham A. ve Amal B. A. isimli kişilere, Antep’te ise D. B. isimli kişi ve T.B. isimli bilişim firması adresine iletildiği anlaşılıyor. Suriye’den, Türkiye’ye canlı bomba yollamaya aracılık eden D.B.’nin ismi HDP Genel Merkezi’ne yönelik saldırı planında da geçmişti. Ancak 10 Ekim patlamasıyla bombalı eylemin ertelendiği istihbarat bilgisi paylaşılmıştı.

IŞİD’E HELİKOPTER TEMİNİ

Söz konusu istihbarat yazısına göre çatışma bölgesine malzeme temin etmede M.Ç.’yi aracı olarak kullanan Abdulkadir C., 19 Ocak 2015’te E.H.B. bilgisayar firmasına para aktarımı yaptı. Firmadan 11 adet uzaktan kumandalı helikopter temin eden Abdülkadir C., bu helikopterleri kargoyla Ankara’ya Ahmet B.’ye yolladı. Ahmet B. ve abisi İ. B’nin  ise illegal yollardan Suriye’ye malzeme aktarımı yaptığı belirtiliyor. İki kardeş Abdulkadir C.’nin daha önce malzeme yolladığı T.B. isimli bilişim firmasında çalışıyordu

DANİMARKA’DAN TÜRKİYE’YE GELDİ

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü’nün  10 Şubat 2015 tarihli yazısına göre Abdulkadir C., Danimarka’nın Kopenhag kentinden, 07 Şubat 2015 tarihinde Bursa’ya giriş yaptı. Burada onu X BAY olarak kodlanan şahıs karşıladı.

Bursa’da 3 gün kalan Abdulkadir C.  buradan evinde kaldığı, X1 ERKEK ve X2 ERKEK olarak kodlanan şahıslarla 10 Şubat 2015 tarihinde feribotla İstanbul’a gitti. Daha önce İstanbul’a gitmiş olan X BAY, Abdulkadir C. ve yanındaki 2 kişiyi karşıladı.  

ÖNCEKİ HABER

'Tek ilke, 1 Mayıs’ın her koşulda örgütlenmesidir'

SONRAKİ HABER

Paris'te renkli koşu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...