16 Nisan 2016 13:17

İTO genel kurulu başladı

İzmir Tabip Odasının 2016-2018 yönetimini belirleyecek olan iki günlük Olağan Genel Kurulu Dokuz Eylül Üniversitesi'nde başladı.

Paylaş

İzmir Tabip Odası'nın 2016-2018 yönetimini belirleyecek olan iki günlük Olağan Genel Kurulu başladı. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlük Binası DESEM Bordo Salonu'nda  yapılan genel kurula az sayıda hekimin katıldığı dikkat çekerken CHP SES ve Türk Sağlık Sen Şube Başkanları ile İzmir Milletvekili Atilla Sertel de genel kurula katıldı. 

Genel kurul mevcut başkan Dr. Suat Kaptaner'in konuşmasıyla başladı. Kaptaner "Genel kurulumuz malasef olumsuz koşullarda, hükümetin sağlık alanına yaklaşımı ile mesleki onurumuzu zedeleyen açıklamaların olduğu bir ortamda yapıyoruz. Hepimiz bunlara karşı mücadele ediyoruz. Genel kurulumuz mücadelemiz açısından güzel bir ortamla sonuçlanacağını umuyorum" dedi. Ardından divan kurulu seçildi ve yönetim kurulunun çalışma raporu, mali raporu ve denetleme raporları okundu. Raporlar ibra edildi. 

Demokratik Katılımcı Hekimler adına konuşma yapan Dr. Funda Obuz hekimlerin karşı kaldıkları sorunlara değinerek "Bizler yönetime geldiğimizde tüm hekimlerin sorunları ile hep birlikte mücadele edeceğiz. Hekimler gerek özlük hakları gerekse karşılaştıkları hukuksal sorunlarda tabip odasını her zaman yanlarında bulacaklar. Çeşitli alanlarda komisyonlar kurularak çözümler üretilecek ve farkındalık artırılacak. Her ay yapılacak genişletilmiş yönetim kurulu toplantılarına komisyonların başkanları davet edilerek sorunlara geniş bir katılıma çözüm aranacak. Hekim meclisi kararlarının sadece yönetime tavsiye edilmesi değil uygulamaya konulması sağlanacak. Asistan hekimlerle sürekli tıp eğitimi için üniversiteler ve uzmanlık dernekleri ortak çalışılacak" dedi. Konuşmalar sonrasında genel kurulun ilk günü sona erdi. 

İKİ LİSTE YÖNETİME ADAY

Oda seçimleri ise İzmir Fuarı Atlas Pavyonu'nda yapılacak. Yönetime iki liste aday durumda. Mevcut yönetimin çoğunluğunu elinde bulunduran ve ulusalcı söylemleri ile ön plana çıkan Hekim Güçbirliği Grubu ile yönetimde 3 üyesi olan Demokratik Katılımcı Hekimlerin listesi aday. Barış istediği için görevden alınan TTB Merkez Konsey üyesi Dr. Fatih Sürenkök de bu listeden yönetime aday. Demokratik Katılımcı Hekimler, mevcut yönetimi bütün hekimleri kapsamamakla ve mesleki sorunlarına karşı gerektiği gibi mücadele etmemekle eleştiriyor. (İzmir/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

'1 Mayıs birlikte kutlanırsa anlamlı olur'

SONRAKİ HABER

Meclis dokunulmazlıkları görüşmeye hazırlanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...