25 Nisan 2012 11:48

H&M ve Adidas’a rahat yok!

Ücret ve tazminatlarını alamayan Hey Tekstil işçileri, direnişlerinin 79. gününde H&M ve Adidas’ı protesto etti. Hey Tekstil işçileri, üretim yaptırdıkları fabrikaların çalışma koşullarını denetlemeyen markaların Türkiye ofisleri önünde eylem yaptı.İşçiler adına konuşan Melek Sönmez “15

H&M ve Adidas’a rahat yok!
Paylaş

İşçiler adına konuşan Melek Sönmez “15-20 yıldır Adidas için çalıştık, ama hiçbirimizin Adidas’tan bir tişört alacak durumuz olmadı. Bundan sonra bu markaları AVM mağazalarında biz, yurtdışındaki  mağazalarında ise dayanışma içinde bulunan kurumlar protesto edecek” diye konuştu. Adidas’a, Reebok’a, H&M’e mal üretmek için 15 dakika öğle molası verdiklerini ve sürekli mesai yaptıklarını söyleyen Sönmez, “Ama görüyoruz ki yıllardır, üretim yaptığım bu markanın bize ayıracak bir 5 dakikası yok” dedi.

PATRONA ADALET İŞÇİLERE SEFALET

AKP Şişli İlçe binası önünde yaptıkları eylemde hükümete de seslenen işçiler, hükümetin işçilerin sorununu çözmesi için adım atması gerektiğini ifade ettiler. İşçiler adına konuşan Sönmez, “Başbakanım, en ücra köşelere seçim zamanı yardımcılarınızı gönderiyorsunuz., sömürülen, ücretlerini alamayan işçileri neden görmüyorsunuz” diye sordu.

Öte yandan, sendikalar da işçilerle dayanışmaya devam ediyor. Eğitim Sen İstanbul 1 Nolu Şube üyeleri de Hey Tekstil işçilerini ziyaret etti. Sendika üyeleri işçilerin öğle yemeğini karşıladı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mardin Cezaevi’nde zehirlenen tutukluların aileleri endişeli

SONRAKİ HABER

Munzur için mahkeme kararı uygulansın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...