25 Nisan 2012 10:22

Mardin Cezaevi’nde zehirlenen tutukluların aileleri endişeli

MARDİN E Tipi Kapalı Cezaevi’nde 800 tutuklunun zehirlenmesinin ardından tutuklu ailelerinin endişeleri büyürken, aileler açıklama bekliyor.Zehirlenen tutuklulardan Şahide Pusat’ın abisi Abdulkerim Pusat, kardeşinin 2 yıl 2 aydır cezaevinde olduğunu belirterek, “Mardin Cezaevi’nde zehirlenen tutuklularnı bazılarının durumunun ağır o

Mardin Cezaevi’nde zehirlenen tutukluların aileleri endişeli
Paylaş

MARDİN E Tipi Kapalı Cezaevi’nde 800 tutuklunun zehirlenmesinin ardından tutuklu ailelerinin endişeleri büyürken, aileler açıklama bekliyor.

Zehirlenen tutuklulardan Şahide Pusat’ın abisi Abdulkerim Pusat, kardeşinin 2 yıl 2 aydır cezaevinde olduğunu belirterek, “Mardin Cezaevi’nde zehirlenen tutuklularnı bazılarının durumunun ağır olduğunu ve benim kardeşimin de bunların arasında olduğunu öğrendik” dedi.

‘BİRKAÇ GÜN İZİN VERMEYECEKLER’

“Kaç defadır cezaevi yönetimini telefonla arıyoruz, bize cevap vermeyip telefonu yüzümüze kapatıyorlar” diyen Pusat, bu gün kardeşinin durumunu öğrenmek için cezaevine gittiğini belirterek, “Cezaevi yönetimi bana ‘savcılıktan izin al seni öyle içeri bırakabiliriz ve seni kardeşinle görüştürebiliriz’ diyor. İzin almak için Mardin savcılığına gittiğini ifade eden Pusat, “Savcılık bana bilgi vermeyeceğini, kardeşimle görüşmem için bana izin vermeyeceğini söyledi. Birkaç güne kadar da kimsenin görüşmesine izin vermeyeceklerini söyledi” dedi.

“Aileler olarak şuanda çok zor durumdayız” diyen Pusat, çok fazla endişelendiklerini dile getirdi. Yakınlarının durumunu çok merak ettiklerini ifade eden Pusat, bunun için savcılığın ya da cezaevi yönetiminin aileleri bilgilendirmelerini istediklerini söyledi. (Şırnak/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

‘Bayrakla, sınırla bir sorunumuz yok’

SONRAKİ HABER

H&M ve Adidas’a rahat yok!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...