25 Nisan 2012 10:21

‘Bayrakla, sınırla bir sorunumuz yok’

BDP Grup Başkan Vekili Hasip Kaplan dün TBMM’deki makamında Ege Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Kulübü üyesi öğrencileri kabul etti.Üniversite öğrencileriyle sohbet eden Kaplan, ayrıca onlardan gelen soruları da yanıtladı.Kürt sorunuyla ilgili gelen sorulara Kaplan, 30 yıldır devam eden çatışmalı süreci

‘Bayrakla, sınırla bir sorunumuz yok’
Paylaş

BDP Grup Başkan Vekili Hasip Kaplan dün TBMM’deki makamında Ege Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Kulübü üyesi öğrencileri kabul etti.

Üniversite öğrencileriyle sohbet eden Kaplan, ayrıca onlardan gelen soruları da yanıtladı.

Kürt sorunuyla ilgili gelen sorulara Kaplan, 30 yıldır devam eden çatışmalı sürecin Türkiye’ye çok şey kaybettirdiğini vurguladıktan sonra, Türkiye’nin sınırlarının bütünlüğü içinde çözümden yana olduklarını ifade etti.

MECLİSİN TARİHİ SORUMLULUĞU

Kaplan, “Bayrakla, resmi dille, sınırlarla ilgili hiçbir problemimiz yok” dedi. Çok kültürlü ve çok dilli Türkiye anlayışının kabul edilmesi gerektiğinin altını çizen Kaplan, “Biz eşit, özgürlükçü, adaletli bir ülkede yaşamak istiyoruz” dedi. Kaplan, TBMM’nin Kürt sorununu çözmek gibi tarihi bir sorumlulukla karşı karşıya olduğunu da sözlerine ekledi.

‘FIRAT’IN ÖTESİNE DE GEÇMELİ’

28 Şubat süreciyle ilgili yürütülen operasyonla ilgili gazetecilerin bir sorusu üzerine Kaplan, “Darbeler soruşturulmalı. Ama özel yetkili mahkemeler tarafından yapılan soruşturmalar adaletli ve gerçekçi değil. 28 Şubat neden sadece hükümetle sınırlı tutuluyor? Ortada Akın Birdal’a sıkılan kurşunların müsebbipleri var. 1990’lardaki faili meçhuller var. Fırat’ın ötesi var. Özel yetkili mahkemeler, bu alanlara niye girmiyor” dedi.
(Ankara/ANKA)

ÖNCEKİ HABER

New York Times gazetesinden Gülen yorumu

SONRAKİ HABER

Mardin Cezaevi’nde zehirlenen tutukluların aileleri endişeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...