15 Nisan 2016 18:30

Eskişehir'de kadınlar, işyerinde tacizi protesto etti

Paylaş

Eskişehir'de Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri Manisa'da cinsel tacize sessiz kalmadığı için işten çıkarılan Zuhal Güneş'e destek vermek için oturma eylemi yaptı.

Akşam saatlerinde İsmet İnönü Caddesi tramvay yolu kenarında toplanan  Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri 'Tacize direndiği için işten atılan Zuhal Güneş'in yanındayız. İşyerinde tacize sessiz kalmıyoruz' yazılı pankartı yere koyup yanına oturdu. Kadınlar sık sık 'Tacize sessiz kalmıyoruz', 'Zuhal Güneş Yalnız değildir', 'Tacize karşı suskun değil öfkeli, yalnız değil örgütlü' ve 'İşyerinde taciz var susmayacağız' şeklinde slogan atı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu adına basın açıklamasını Gülhan Akkoyun okudu. Akkoyun, Manisa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir fabrikada çalışan Zuhal Güneş'in fabrika müdürünün cinsel tacizine uğradığını ve buna karşı çıktığı için de işine son verildiğini öne sürerek şöyle dedi:

"25 yıldır emeğiyle çalıştığı işyerinde uğradığı tacize sessiz kalmadığı için işten çıkartılan Zuhal Güneş fabrika önünde nöbet tutmaya başladı. Tacizci müdürün işine son verilene kadar devam edecek bu nöbet. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak kadının en temel haklarının bile tehdit altında olduğu bu ortamda, tacizi ifşa etme cesaretini gösteren Zuhal Güneş kardeşimizin yanındayız. Kardeşimiz asla yalnız değildir. Zuhal kardeşimizin cesur ve onurlu nöbet direnişinde onunla birlikte yürüyeceğiz."

Yapılan konuşmaların ardından bir süre yerde oturan kadınlar çeşitli sloganlar atıktan sonra dağıldı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Adana’da soruşturma furyası devam ediyor

SONRAKİ HABER

Tutuklu sendikacıya özgürlük istendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...