15 Nisan 2016 12:21

Nursel Aydoğan: 10 Ekim’de soruşturma izni verilmemesinin talimatını kim verdi?

HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, 10 Ekim katliamıyla ilgili emniyet görevlileri hakkında soruşturma izni verilmemesini Meclis gündemine taşıdı.

Paylaş

HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Mülkiye Müfettişlerinin 10 Ekim katliamıyla ilgili “haklarında adli soruşturma açılmasında kamu yararı vardır” dediği emniyet görevlileri hakkında soruşturma izni verilmemesini Meclis gündemine taşıdı. Meclis’te soru önergesi veren Aydoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya “Soruşturma izni verilmemesi için Ankara Valisi’ne talimatı siz mi verdiniz?” dedi. 

Bakan Ala’nın yanıtlaması talebiyle verdiği önergede Aydoğan, müfettişlerin ön inceleme raporunda yaptığı tespitlere ve gazetemizin ortaya çıkardığı 10 Ekim sabahına ait istihbarat yazısına dikkat çekti. Tüm bunlara rağmen dönemin İçişleri Bakanı Selami Altınok’un patlama sonrası düzenlenen basın toplantısında “güvenlik açığıyla alakalı hiçbir şey söz konusu değildir” dediğinin altını çizen Aydoğan, halen İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı yapan Altınok hakkında inceleme başlatılıp başlatılmadığını sordu. 

Müfettiş ön inceleme raporunda ortaya çıkan ihmalkârlığa rağmen Ankara Valiliğince neden soruşturma izni verilmediği hakkında bilgi isteyen Aydoğan, Bakan Ala’ya “10 Ekim 2015 sabahı yaşanan saldırı ile ortaya çıkan bunca güvenlik açığından sonra Ankara Valiliği’nce güvenlik yetkilileri hakkında soruşturma izni verilmemesi yönünde bir talimat şahsınız tarafından mı verilmiştir?  Şahsınızca bu yönde bir talimat verilmemiş ise Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar hakkında başlatılmış bir inceleme var mıdır? Herhangi bir inceleme yok ise gerekçesi nedir?” sorularını yöneltti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır Barosu Tahir Elçi için eylem yaptı

SONRAKİ HABER

Mersin İzocam’da işçi kıyımı protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...