14 Nisan 2016 12:27

CHP'den sonra MHP de AKP'nin 'dokunulmazlık' teklifine destek vereceğini açıkladı

Paylaş

CHP'den sonra MHP de AKP'nin dokunulmazlık teklifine olumlu yanıt vereceğini açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Anayasa'ya aykırı olmasına rağmen AKP'nin dokunulmazlık teklifine 'Evet' diyeceklerini" açıklamıştı. Kılıçdaroğlu, açıklamasında HDP'ye "Siz de kabul edin" çağrısında bulunmuştu.

Bugün MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da teklife olumlu baktıklarını söyledi. Vural, ''AKP'nin dokunulmazlık teklifini destekleyeceğiz'' dedi.

AKP’li 316 milletvekilinin imzasıyla TBMM Başkanlığı’na sunulan dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifi yürürlüğe girdiği tarihten itibaren dosyalar 15 gün içinde mahkemeye gönderilecek.

FATİH POLAT: BÖYLE BİR REFERANDUM HDP'YE SİYASİ OPERASYON DEMEKTİR

Teklifin kabulü için Meclisin üye tam sayısının beşte üç (330) çoğunluğunun gizli oyuyla mümkün oluyor. Cumhurbaşkanı, Anayasa değişikliklerine ilişkin kanunları, bir daha görüşülmek üzere TBMM’ye geri gönderebiliyor. Meclis, geri gönderilen kanunu üye tam sayısının üçte iki (367) çoğunluğuyla aynen kabul ederse, cumhurbaşkanı bu kanunu halkoyuna sunabiliyor. Meclisçe üye tam sayısının beşte üç (330) ile üçte ikisinden (367) az oyla kabul edilen Anayasa değişikliği hakkındaki kanun, cumhurbaşkanınca Meclise iade edilmediği takdirde halkoyuna sunulmak üzere, Resmi Gazete’de yayımlanıyor.

AKP grubu, ‘dokunulmazlık’la ilgili anayasa değişikliği teklifini geçtiğimiz hafta imzaya açmıştı. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun son  grup toplantısında “Bugün yarın Meclise sunacağız” dedikten sonra ‘dokunulmazlık’la ilgili anayasa değişikliği teklifi Meclise sunulmuştu. Anayasa’ya geçici madde eklenmesini öngören teklif kapsamında Adalet Bakanlığı, Başbakanlık, Meclis Başkanlığı ve Karma Komisyon’da hakkında fezleke bulunan milletvekillerinin dokunulmazlığı kaldırılacak.

HDP'YE OPERASYONLARA ZEMİN HAZIRLANIYOR

Anayasa Hukukçusu Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu gazetemize yaptığı açıklamada Türkiye'deki çatışmalı ortamın referanduma gidilmesi açısından uygun olmadığını belirterek "Tek kelimeyle tabii ki uygun bir ortam değil bir tuzaktır bu. Dikkat etmek lazım. Türkiye’de dokunulmazlıklar çok kötüye kullanılan bir statüdür. Ama böyle bir ortamda, bu güç dengeleri çerçevesinde bunu gündeme getirmek ve uygulamaya koymak olası yeni siyasal operasyonlara zemin hazırlamak anlamına gelir. O nedenle kaçınmakta yarar var" demişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

AP vekillerinden Merkel'e 'Erdoğan'ı şımartıyorsun' tepkisi

SONRAKİ HABER

Makedonya’da ‘telekulak’ isyanı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...