14 Nisan 2016 06:43

HDP Kadın Meclisi: Altan Tan'ın söylediklerini kabul etmiyoruz

HDP Milletvekili Altan Tan'ın Ensar Vakfı'nda yaşanan cinsel istismar skandalına ilişkin "Bale kursunda bir seks skandalı oldu diye bütün balerinleri suçlamak yanlış" sözlerine HDP Kadın Meclisi, "Erkek kavgasına, erkek olarak kayıtsız (!) kalamayan Altan Tan'ın söylediklerini kabul etmiyoruz" şeklinde tepki gösterdi.

Paylaş

Halkların Demokratik Bölgeler (HDP) Kadın Meclisi, HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'ın Ensar Vakfı'nda yaşanan cinsel istismar skandalına ilişkin "Bale kursunda bir seks skandalı oldu diye bütün balerinleri suçlamak yanlış" sözlerine ilişkin yaptıkları yazılı açıklamayla tepki gösterdi. 

'MÜCADELEYE DEVAM' 

Tan'ın Ensar Vakfı'nı aklayıcı sözlerine, "Erkek kavgasına, erkek olarak kayıtsız (!) kalamayan Altan Tan'ın söylediklerini kabul etmiyoruz. Konu; seks, cinsellik veya bale değil çocuk istismarı!" ifadeleriyle tepki gösteren HDP Kadın Meclisi, "Hukukta 'suçun bireyselliği' vardır. Ancak kurumlarda üstü örtülmediği müddetçe suçun tekrar edilmesi, sistematikleştirilmesi mümkün değildir. Karaman'daki çocuk istismarında Ensar Vakfı'nın en iyi ihtimalle ihmalinin olduğu ortaya çıkmış ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı'nca suçlamalardan korunmuştur. İhmali olanların, yani Ensar Vakfı'nın da dahil edilerek, etkin ve kararlı bir soruşturma yürütülmesi için mücadeleye devam edeceğiz!" diye belirtti. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Koalisyon uçakları IŞİD'i vuruyor

SONRAKİ HABER

Eğitim Sen: 517 bin öğrenci yasak mağduru

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...