13 Nisan 2016 11:42

Altan Tan: Bale kursunda seks skandalı oldu diye bütün balerinleri suçlamak yanlış

Paylaş

Karaman'da çocuklara yönelik cinsel istismarın Ensar Vakfı bünyesinde yaşandığının ortaya çıkması sonrası vakfa dair eleştirilere "Bu olay tüm kurumu bağlamaz" yanınıtı veren HDP Milletvekili Altan Tan, son açıklamasında da aynı görüşü koruduğunu gösterdi. Tan, "Bale kursunda bir seks skandalı oldu diye bütün balerinleri suçlamak veya HDP’li belediyede buna benzer bir şey olduğu vakit tüm HDP camiasını suçlamak, MHP’yi, CHP’yi suçlamak yanlış" dedi.

Tan'ın ilk açıklaması HDP merkezi tarafından da eleştirilmişti. HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Besime Konca, Tan'la aynı fikirde olmadıklarını ve Tan'ın sözlerini eleştirdiklerini ifade etmişti.

Tan gelen eleştirilere verdiği yanıtta "Bale kursunda bir seks skandalı oldu diye bütün balerinleri suçlamak veya HDP’li belediyede buna benzer bir şey olduğu vakit tüm HDP camiasını suçlamak, MHP’yi, CHP’yi suçlamak yanlış. Ya bütün vakıf cemaatlere küfredeceksin hükümete küfredeceksin veya bütün bunları koruyacaksın, olayın üstünü örtmeye çalışacaksın. Ben ikisini de yapmıyorum. Geçen hafta da söyledim. Belli bir kesim İslam düşmanlığını kendine siyaset edinmiş bir kesim bunu da laiklik modernlik solculuk olarak anlatan bir kesim ‘Altan Tan tecavüzcüleri koruyor’ dedi. Aile Bakanı bu olayı aydınlatmalı ve bunun uzantılarına girmeli. Ne kadar kanun dışı kurs varsa dini, laik ayırmadan ne varsa bunların hepsini araştırmalı. Ama kalkıp da bunun üzerinden töhmet altında bırakmayacaksın. Bütün yurtların kanuna, kontrole bağlanması lazım" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

IŞİD muhbiri: IŞİD'in 70 ilde hücre evi var

SONRAKİ HABER

İngiliz oyun yazarı Arnold Wesker yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...