13 Nisan 2016 10:30

CHP heyetinin Yüksekova’ya girişi engellendi

Paylaş

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Hakkari’nin Yüksekova (Gever) ilçesinde incelemelerde bulunmak isteyen CHP heyetinin ilçeye girişi askerlerce engellendi.

Kente gelen CHP genel başkan yardımcıları Çetin Osman Budak ve Sezgin Tanrıkulu ile CHP’li milletvekiller Mehmet Gökdağ, Erdinç Bircan ve PM üyesi Alper Keten’den oluşan heyet, Yeniköprü Jandarma Karakolu’nda durduruldu. Askeri yetkililerle görüşen CHP heyetinin geçişine izin verilmedi. Yapılan görüşmenin ardından açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, valiliğin, ‘güvenlik’ gerekçeli kararı nedeniyle geçmediklerini belirterek, “Önümüzdeki günlerde tekrar gelmeyi düşünüyoruz. Askeri yetkilerle Yüksekova’nın durumu üzerine kısmen konuştuk. CHP olarak yardım TIR’larımızı göndereceğiz ve ihtiyaçlar doğrultusunda yardım çalışmalarımız başlayacaktır. Askerlerle yaptığımız görüşme sonucunda 10-15 günlük bir sıkıntının kaldığını söylediler” diye konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından heyet Yeniköprü mevkiinde halkla sohbet etti. Yüksekova’dan göç etmek zorunda kalan Musa Uçar isimli yurttaş, “Yasaktan iki ay önce öğrencilerin okulları ellerinden alınarak, işgal edildi. Evlerimizi yakıp, yıktılar. Bu yıkım projesidir. Mağduriyetimiz göz önündedir. Orada yaktıkları, yıktıkları evleri görmemeniz için Yüksekova’ya gitmenizi istemediler” dedi. Yükskeova’nın birçok mahallesinde halkın bulunduğuna dikkat çeken Uçar, kentte birçok ailenin de evlerinden çıkartılarak kültür merkezine yerleştirildiğini ifade etti.

Heyet yapılan daha sonra Hakkari’ye gelerek Vali Yakup Canbolat ile basına kapalı görüştü. (HAKKARİ)

ÖNCEKİ HABER

Davutoğlu: Teröre destek veren vekilleri yargı önüne çıkarmak için harekete geçtik

SONRAKİ HABER

Suruç'ta katledilenlerin anısına açılan dernek kapatıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...