13 Nisan 2016 10:24

Davutoğlu: Teröre destek veren vekilleri yargı önüne çıkarmak için harekete geçtik

Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AKP 5. Yerel Yönetimler Sempozyumu'nda konuştu. Milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin konuşan Davutoğlu, “Teröre destek veren vekilleri yargı önüne çıkarmak için harekete geçtik." diye konuştu.

"Kilis’e IŞİD tarafından roket mermilerinin düştüğünü" ifade eden Davutoğlu, “Dün Kilis valimizle, belediye başkanımızla, Milli Savunma Bakanımız ve Genelkurmay Başkanımızla istişarelerde bulundum. Bugün Milli Savunma Bakanımız, Genelkurmay Başkanımız ve MİT Müsteşarımız Kilis'teler. Vatandaşımızı hedef alan tüm şer odaklarıyla sonuç alıncaya kadar mücadelemiz devam edecektir. Bu saldırılara cüret edenlerin bunun hesabını en ağır şekilde ödeyeceklerinden en ufak bir şüpheniz olmasın.” dedi.

Kendilerinin belediyecilik anlayışlarının odağının ‘insan’ olduğunu iddia eden Davutoğlu, “Her şehrin insanına, sosyolojisine, kültürüne göre hizmet üretiriz. Bizzat görmediğim hiçbir TOKİ projesi hayata geçirilmeyecek. Şehrin özgün yapısı dışında tek bir TOKİ binası yapılmayacak.” diye konuştu. Karaman’daki çocuklara yönelik cinsel istismar hadisesinden de söz eden Davutoğlu, “Karaman'da ilk günden beri olayın üzerine gittik. Aşağıların aşağısı bu sapığın cezasının mevcut yasada bulunmadığından üzüntümüzü paylaştık. Kılıçdaroğlu ‘ses çıkarmadın’ diyor. İlk konuşan benim. Bizim hiçbir kötü eylemin yanında durmamız söz konusu değil. CHP'nin başındaki hasta adam bize saldırmaya, bakanımıza saldırmaya başladı. Dünkü konuşmalarıyla bir kez daha tedaviye muhtaç, patolojik bir vaka olduğunu gösterdi. Önce tıbbi müdahaleden sonra ahlaki dersten geçirmek lazım. Girdiği bütün seçimleri kaybetti.” diye konuştu.

Davutoğlu, “Biz teröre destek veren vekilleri yargı önüne çıkarmak için harekete geçtik. CHP, bu girişimimize destek vermedi. Onlar kendilerinden korkarlar. Dokunulmazlık kalktığında mahkemede hesap vermeyeceğini düşünürler. Biz dünyevi mahkemede de, uhrevi mahkemede de hesap vermeye hazırız. Bizi kimse dokunulmazlıklarla korkutamaz. CHP kendi vekillerinin de yargı önüne çıkmasından endişe ediyor. Şimdi göreceğiz, maske düşecek kel görünecek. Kimin korktuğu ortaya çıkacak.” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Brezilya'da koalisyonun bir ortağı daha ayrıldı

SONRAKİ HABER

CHP heyetinin Yüksekova’ya girişi engellendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...