12 Nisan 2016 07:38

Kaynak Holding'in 14 şirketine kayyım atandı: Samanyolu binasında arama yapılıyor

Paylaş

Kaynak Holding'e yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 14 şirkete daha holdingle organik bağlantısı olduğu iddiasıyla 7 kişilik kayyım heyeti atandı. Öte yandan mali şube polisi, Işık Medya Planlama Reklamcılık Filmcilik Sanayi ve Ticaret A.Ş'ye kayyım atandığı gerekçesiyle Samanyolu binasında arama yaptı.

T24'ün haberine göre Anadolu 9. Sulh Ceza Hakimliğince, tespit edilen 14 şirkete kayyım atanmasına karar verildi. Karara göre, holding bünyesinde faaliyet gösterdiği belirlenen 58 şirket, bir vakıf ve bir derneğe atanan kayyımlar iş adamı İmran Okumuş, avukat Sezai Çiçek, bilişim uzmanı Hüseyin Yaşar, maliyeci Aytekin Karahan, basın ve halkla ilişkiler uzmanı Ertuğrul Erdoğan, vakıf ve dernek uzmanı İsmail Gülen ile vergi denetçisi Levent Küçük, bu 14 şirkette de görev yapacak.

Karara göre, gıda ve eğitim alanlarında faaliyet gösteren İstanbul'da 12, Bursa'nın Osmangazi ilçesi ve Kırıkkale'de birer şirkete atanan kayyımlar, eski yöneticilere görevden alındıklarına dair kararın tebliğ edilmesinin ardından görevlerine başladı.

Öte yandan hakimlik, kayyımlara şirket başına asgari ücret oranında maaş ödenmesini kararlaştırdı.Kaynak Holding'e yönelik soruşturma kapsamında bugüne kadar kayyım ataması yapılan şirket sayısı 72'ye yükseldi.

Mali şube polisi, Işık Medya Planlama Reklamcılık Filmcilik Sanayi ve Ticaret A.Ş'ye kayyım atandığı gerekçesiyle Samanyolu binasında arama başlattı.

Sabah 09:30 sıralarında Üsküdar'daki Samanyolu binasına gelen mali şube ekiplerinin incelemesi devam ediyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Hindistan’da müslüman kadınların ‘boş ol’ isyanı

SONRAKİ HABER

Urfa'da öğrenci servisi devrildi: 30 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...