10 Nisan 2016 10:10

1 Mayıs’a giderken...

Paylaş

Bursa Tophane Endüstri
Meslek Lisesi Öğrencileri

Merhaba arkadaşlar biz Tophane Endüstri Meslek Lisesi öğrencileriyiz. Meslek liseli öğrencileri nasıl bir gelecek bekliyor sorusuna biz hep meslek liseli öğrenciler olarak mühendis olacağız diye yanıt verirdik. Gün geçtikçe bu cevap “YGS’ye gireceğiz barajı geçersek belki bir şeyler yaparız” haline geldi. Sonuçlar açıklandı ve herkes anladı ki meslek lisesinin üniversiteye öğrenci hazırlamak gibi bir amacı yok. Meslek lisesinin amacı fabrikalara kalifiyeli, diplomalı işçiler yetiştirmek. Biz ne kadar okumak istersek önümüze o kadar engel koydular. Bu sene meslek liselerine verilen ek puanların kaldırılmasıda bunun örneğidir.
BARIŞI KARDEŞLİĞİ DİLİMİZDEN DÜŞÜRMEYECEĞİZ
Şu an ülkenin içinde bulunduğu savaş ortamı da bizi geleceksizleştiren şeylerden birisi. Biz ne zaman, artık bu savaş dursun barış kardeşlik örülsün desek onlar yakıp yıkmaya devam etti. Fakat biz barış diyenin gözaltına alındığı, ceza evine atıldığı, hatta ve hatta katledildiği bu zamanda bile dilimizden barışı ve kardeşliği düşürmeyeceğiz. Biz meslek liseli öğrenciler olarak yani geleceğin işçileri olarak aynı fabrikada, aynı vardiyada hatta aynı bantta çalışacak işçi kardeşleriniz olarak barışı ve kardeşliği savunacağız. İşçi sınıfını din, dil, ırk, mezhep ayrımı yaparak bölemeyecekler artık. Bizde meslek liseliler olarak 1 Mayıs İşçi Bayramında kendi taleplerimiz ve işçi sınıfının talepleri için alanlarda olacağız. Sadece bir işçinin ezilmişliğini değil öğrenciye dayatılan eğitim sistemini, bizi arkadaşlarımızla rakip yapan sınav sistemini ve staj adı altında bir işçi gibi 10 saat çalıştıran bu adaletsizliği alanlarda haykıracağız.


DAYATILANI KABUL ETMİYORUZ!
 
Meslek liselerinden sonra bizi bekleyen fabrikalardır ve biz geleceğimizden kaygılıyız. 10 saat’ten az çalışmayacağız ve asgari ücret alacağız. Aldığımız bu ücretle ay sonunu bile getiremeyeceğiz. Hadi biz genç işçilere az çok yetti diyelim, bir eve bakan babaya nasıl yetecek? Çocuklarının okulu ev ihtiyaçları vb bir dünya ihtiyaç var. İşte bize dayatılan bu yaşamı, bu sisteme köle olmayı kabul etmediğimizi 1 Mayıs’da alanlarda haykıracağız.

ÖNCEKİ HABER

"Okul için yaşadığımızı sanıyoruz"

SONRAKİ HABER

HDP İstanbul Kongresi'nde konuşan Demirtaş: Ülkeyi Erdoğan zihniyetinden kurtarmak lazım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...