24 Nisan 2012 10:48

‘Zehirlenmelerle ilgili hükümet açıklama yapmalı’

BDP Mardin İl Örgütü ve TUHAD-DER Diyarbakır Şubesi, Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi’nde 800 tutuklunun zehirlenmesini cezaevi önünde yaptıkları açıklama ile protesto ederek, hükümetin ailelere açıklama yapmasını istedi.Yapılan basın açıklamasında konuşan TUHAD-DER Diyarbakır Şube Başkanı Sırrı Doğan, Mardin C

‘Zehirlenmelerle ilgili hükümet açıklama yapmalı’
Paylaş

BDP Mardin İl Örgütü ve TUHAD-DER Diyarbakır Şubesi, Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi’nde 800 tutuklunun zehirlenmesini cezaevi önünde yaptıkları açıklama ile protesto ederek, hükümetin ailelere açıklama yapmasını istedi.

Yapılan basın açıklamasında konuşan TUHAD-DER Diyarbakır Şube Başkanı Sırrı Doğan, Mardin Cezaevi’nde 800’ün üzerinde tutuklunun yemekten zehirlendiğini hatırlatarak, “Buna sadece iki sağlık görevlisinin bakması gayri ciddi bir yaklaşımdır. Bunun sorumlusu Adalet ve Sağlık Bakanlığı şahsında AKP Hükümetidir” diye konuştu.

Adalet ve Sağlık Bakanlığı’nın derhal harekete geçip sorumlular hakkında soruşturma açmasını isteyen Doğan, AKP Hükümetinin tutukluların sağlık durumları hakkında ailelere bir açıklama yapması gerektiğini söyledi.

Zehirlenenlerden 150’sinin revirde tedavi gördüğünü aktaran Doğan, Sağlık Bakanlığı’nın 150 tutukluyu derhal bir hastaneye sevk edip tedavi altına alınmasınrı istedi. (MARDİN)

ÖNCEKİ HABER

Formula 1 kurbanının cenazesinde öfke seli

SONRAKİ HABER

1915 katliamının kurbanları anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa