07 Nisan 2016 10:12

Aysever ‘Kabataş yalanı’ nedeniyle hakim karşısına çıktı

Paylaş

Gazeteci-Yazar Enver Aysever’e, Kabataş’la ilgili yalan haber yapanlara “yalancı” dediği gerekçesiyle açılan hakaret davasının ilk duruşması görüldü. Aysever savunmasında, “Yalancıya yalancı demek suç değil, saptamadır. Tarih Kabataş yalancılarını affetmeyecek” dedi. Duruşmayı 29 Eylül’e erteleyen Hakim ise “Dava aslında bitti ama erteliyoruz” dedi. 

Sol haber portalının haberine göre; Enver Aysever, geçen yıl bir televizyon programında Kabataş’la ilgili yalan haber yapan gazetecilere “yalancı” diyerek hakaret ettiği iddiasıyla ve yandaş gazeteci Halime Kökçe’nin şikayetiyle hakim karşısına çıktı. 

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Sibel Güneş, Türkiye Gazeteciler Sendikası İstanbul Şube Başkanı Gökhan Durmuş, DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, Gericiliğe Karşı Aydınlanma Hareketi, çok sayıda avukat, aydın ve gazeteci duruşmayı izlemek için Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi önündeydi. 

Enver Aysever, savunmasında “Gezi sürecinde yaşanan Kabataş iftirası medyada ciddi bir konu olmuştur. Kabataş yalanlarını söylemiş insanların, etik ölçüden sözedebilecek en son insanlar olabileceğini söyledim” dedi ve Kabataş’ta Mobese kameralarının bulunduğu yerde başı örtülü bir kadına 50 saniyede cinsel taciz ve saldırı yapıldığına inanmadığını ve bu yalana ortak olan gazetecilerin yargılanması gerektiğini söyledi. 

Aysever’in avukatı Özlem Şen Abay, olayın insanların yaralanmasına, ölmesine neden olan olayların üzerine kurulduğunu ve tüm kanıtların yalanı ortaya çıkardığını belirtti. 
Şikayetçi gazeteci Halime Kökçe ise, beyanları kabul etmediğini, gerçekçi bulmadığını ve bunun bir hakaret davası olduğunu söyledi. 

Davaya konu olan program CD’nin izlenmesinin ardından Mahkeme Başkanı, taraflara varsa delil ve yazılı savunmalarını sunmaları yönünde süre verilmesine ve duruşmanın 29 Eylül 2016’ya ertelenmesine karar verdi.  Hakim’in, “Dava aslında bitti ama erteliyoruz” sözleri dikkat çekti. 

AYSEVER: KABATAŞ TEK YALAN DEĞİL, ÇOK YALAN SÖYLENDİ

Duruşma sonrasında Çağlayan Adliyesi önünde yapılan basın açıklamasında konuşan Enver Aysever Kabataş yalanını ortaya atanların yargılanmaları gerektiğini ve bunun tek yalan olmadığını vurgulayarak “Camide içki içildiği gibi benzer yalanlar vardır. Gezi’de ölen insanlar vardır. Kabataş meselesinin bu boyutları vardır. Dolayısıyla mahkemelerin çok daha incelikli düşünmeleri ve karar vermeleri gerekmektedir” dedi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Ovacık’ta ormanı orman idaresinden koruyorlar

SONRAKİ HABER

Nusaybin'de 5 özel harekatçı hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...