06 Nisan 2016 06:43

Doç. Dr. İncilay Cangöz: Medya iktidarın ne söylediğine bakıyor

Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İncilay Cangöz, ana akım medyanın haber dilini eleştirerek, "Medya siyasal iktidarın ne söylediğine bakıyor. Tüm taraflara haberlerde yer vermiyor. Medya serinkanlı bakmıyor ve barışa hizmet etmiyor" dedi.

Paylaş

Türkiye'deki meydanının durumunu değerlendiren Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İncilay Cangöz, muhalif medya dışında "ana akım" ve "havuz medyası"nın gerçeği vermek yerine olayı manipüle etmeye çalıştığına dikkat çekerek, medyanın dilini eleştirdi.

Aynı zamanda New York Üniversitesi Medya, Kültür ve İletişim Bölümü'nde bir yıl misafir öğretim üyesi olarak çalışan ve "Medya ne ki her şey yalan" ile "Uygun adım medya" adlı kitapları bulunan Cangöz, "Günümüzde medya artık sadece kutuplaşmaya ve savaşa hizmet ediyor" dedi. Medyanın sadece iktidarın söylediklerine kulak kesildiğini ve yayımladığını vurgulayan Cangöz, ana akımın iktidarın karşısındakilerin söylediklerini de ya tam olarak vermediğine ya da çarpıttığına dikkat çekti.

'MEDYA SAVAŞI TETİKLİYOR'

Medyanın kullandığı dilin savaşı tetiklediğini belirten Cangöz, "Tüm taraflara soran barışın olanakları zorlayan tarafları anlamaya çalışan bir gazetecilik yaşanmıyor. Böyle bir medya anlayışı yok. Medya bizleri kutuplaştırmaya hizmet ediyor. Tarafların birbirini anlamasına hizmet etmiyor. Aslında medya Türkiye'de yaşayan insanları temsil etmiyor" dedi. 

'MUHALİF MEDYA KENDİSİNİ GİZLEMEK ZORUNDA KALIYOR'

"Serinkanlı bir medya yok, medyada insan haklarından barıştan yana olan bir dil kullanılmıyor" diyen Cangöz, muhalif yayın yapan medyanın da görünür olmaktan çekindiklerini söyledi. "Muhalif medya kendisini gizlemek zorunda kalıyor" diye konuşan Cangöz, şöyle devam etti: "Medya bir arada yaşama ve eşit yaşama katkı sunmuyor. Kültürel zenginliğe hizmet etmiyor. Tek pencereden görmeye çalışan bir medya var. Bu da sadece siyasal iktidarın penceresi." (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

DİHA muhabiri Nazım Daştan’a yönelik 4 ayrı suçlamanın tek delili Facebook paylaşımları

SONRAKİ HABER

Silopi’de top atışı bir kadını öldürdü, halk evlerini terk etmeye başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...