05 Nisan 2016 13:24

Sur ve Cizre için yardım kampanyası başlatıldı

Paylaş

Abluka ve sokağa çıkma yasağının bittiği Sur, Cizre gibi ilçelerde halkla dayanışmak amacıyla Adana’da KJA çağrısı ile yardım kampanyası başlatıldı.

HDP il binasında yapılan açıklamada ağır insan hakları ihlallerinin ortaya çıktığı kentlerde yaşayan insanlarla dayanışma çağrısı yapıldı.

Basın açıklamasını okuyan Sever Uzun, yasak boyunca yaşamsal ihtiyaçlar, sağlık, beslenme, barınma, eğitim hakkının ihlal edildiğini belirterek sokağa çıkma yasaklarının uygulandığı kentlerde her şeye ihtiyaç olduğunu söyledi.

Savaş sürecinde kadınların sütten kesildiğini, bebeklerin aç bırakıldığını dile getiren Uzun, bebek mamasına ihtiyaç olduğunu söyledi. Kadınların evlerine girilerek eşyalarına zarar verildiğini, çalındığını ve sapık düşüncelerine alet edildiğini belirterek “Geri kalan eşyalar kirletildiği düşüncesi ile kadınlar tarafından yakılmıştır. Kadın ihtiyaçlarının acil bir şekilde ulaştırılması gerekmektedir” dedi. Uzun, acil ihtiyaçlar olarak kadın pedi, bebek maması, bebek bezi, şampuan, sabun, kadınlar için iç çamaşırını sayarak kentlerde her şeye ihtiyaç olduğunu ifade etti. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Şeyh Maksud'a saldırılarda 17 sivil yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

'Barış talebini savunmaktan vazgeçmeyeceğiz'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...