31 Mart 2016 07:06

Abdülkadir Selvi, Yeni Şafak'tan ayrıldı

Paylaş

Hükümete yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak’ın Ankara Temsilcisi ve Yazarı Abdülkadir Selvi, gazete ile yollarını ayırdı. 2001 yılından bu yana Yeni Şafak’ta yazan Selvi, ‘Veda’ başlıklı bir yazı kaleme alarak  “Ceketimi alıp gidiyorum” dedi, köşesinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın sık sık okuduğu ‘Ey Sevgili’ şiirine yer verdi.
Selvi’nin ayrılışının Erdoğan- Davutoğlu çekişmesinden kaynaklandığı iddia ediliyor.
Kulislerde Selvi’nin Karar gazetesine geçeceği konuşuluyor.
Son bir yıl içinde birkaç kez Yeni Şafak’tan ayrılma noktasına geldiğini dile getiren Selvi gazeteciliğe devam edeceğinin sinyalini verdi.

Abdülkadir Selvi kimdir?


Selvi’nin yazısından ilgili bölüm şöyle:
“Meslek hayatımda artık yeni bir duraktayım. Meslek hayatımda her zaman bir gün veda edebileceğim düşüncesiyle çalıştım. Çok riskli haberlere ve yazılara imza atarken kafamın bir köşesinde veda mektubum hep hazır durdu. Bu süreçte Ankara’da ve İstanbul’da birlikte çalıştığım, mesai arkadaşlarımdan, aynı zamanda okuyucuları olduğum Yeni Şafak yazarlarından haklarını helal etmelerini istiyorum. Ceketimi alıp gidiyorum.”

Abdülkadir Selvi'den Arınç'a destek

Abdülkadir Selvi’ye uçak yasağı mı geldi?


ABDÜLKADİR SELVİ KİMDİR?
1964 yılında Sivas Yıldızeli’de doğdu. Yükseköğrenimini Gazi Üniversitesi Metalurji Bölümünde tamamladı. Yeni Nesil ve Yeni Asya gazetelerinde çalıştıktan sonra HBB TV’de muhabir ve haber müdürü olarak görev yaptı. TGRT’de Ankara Haber Müdürlüğü görevini üstlendi. 2001- 2011 tarihleri arasında Yeni Şafak gazetesinde haber müdürü olarak görev yaptı. 2011’den bu yana Yeni Şafak Gazetesi Ankara temsilciliği görevini yürütüyordu. Erhan Seven ile birlikte kaleme aldığı Muhsin Yazıcıoğlu’yu anlatan ‘İşkence Koğuşlarından Siyaset Meydanlarına: Alperen’ ve ‘Ateşten Yıllar: Siyasette Said Nursi Tartışması’ adlı kitapların yazarı olan Abdülkadir Selvi, evli ve 3 çocuk babası. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

LGBTİ bayrağı İsveç’te posta pulu oluyor

SONRAKİ HABER

Adana'da sabaha kadar aranan kayıp çocuğun cesedi bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...