29 Mart 2016 18:09

Obama'nın Erdoğan ile 'resmi olmayan' bir görüşme yapması bekleniyor

ABD Başkanı Barack Obama, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile "gayri resmi" görüşme gerçekleştirecek. Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, Obama ile Erdoğan'ın bu hafta resmi olmayan bir görüşme "gerçekleştirmesi beklendiği" kaydedildi.

Paylaş

ABD'de bulunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama arasında gerçekleşip, gerçekleşmeyeceği konuşulan görüşmeye dair Beyaz Saray'dan dikkat çekici bir açıklama geldi.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "ABD Başkanı Obama ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında bu hafta Washington'da resmi olmayan bir görüşmenin gerçekleşmesi bekleniyor" denildi.

ABD Başkanı Obama, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Maryland'deji cami açılışı sırasında kendisine eşlik etmesi konusundaki talebini de geri çevirmişti.

Wall Street Journal gazetesi, Obama'nın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile baş başa görüşmeyi kabul etmediğini ve Erdoğan'ı Washington'da soğuk bir karşılamanın beklediğini yazmıştı.

Yapılan haberde şu ifadelere yer verilmişti: "Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Washington'a 2013'teki son seyahatinde Başkan Barack Obama kendisini ayrılıkçı Kürtlerle barış görüşmelerini başlattığı ve ülkesini yeni bir ekonomik refah dönemine soktuğu için övmüştü.

Erdoğan bu haftaki Nükleer Güvenlik Zirvesi için kente dönerken çok farklı bir karşılama beklemeli.

Obama, Erdoğan'ın Maryland'deki Türkiye'nin finansmanıyla inşa edilen camiinin açılışına katılma ricasını kabul etmedi. ABD yetkilileri, Başkan'ın Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) karşı mücadelede hayati müttefiki Türk mevkidaşıyla baş başa görüşme planının olmadığını aktardılar." 

BAŞKAN YARDIMCISI BİDEN İLE GÖRÜŞECEK

Erdoğan ile Obama arasında "gerçekleşmesinin beklendiği" ifade edilen Beyaz Saray'dan yapılan bu açıklamanın yanı sıra ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın ofisinden de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ikili görüşme yapacağı açıklandı.

Açıklamaya göre, görüşme Washington'da Perşembe günü gerçekleştirilecek. (DIŞ HABERLER)

 

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır Newroz komitesinden DBP İl Eşbaşkanı Hafize İpek tutuklandı

SONRAKİ HABER

Demirtaş gazetecilerle biraraya geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...