25 Mart 2016 16:53

Türkiye ve Galler arasında edebiyat köprüsü

Paylaş

Lisansüstü eğitimini, Londra ve Eberyswyth üniversitelerinde yaratıcı yazarlık ve Türk dili tarihi alanında yapan Gallerli Çevirmen ve Şair Caroline Stockford, Eskişehir Tepebaşı Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştireceği  “Türkiye ve Galler Arasında Köprüler Kurmak” etkinliğinde Eskişehirli sanatseverlerle buluşacak. Etkinlik Özdilek Sanat Merkezinde 28 Mart pazartesi saat 17.00’de gerçekleştirilecek.

Eskişehir’de Şair Şakir Özüdoğru tarafından yayına hazırlanan Gard sanat dergisinin de içinde yer alacağı etkinlikte; İngilizce ve Galcede Türkçe şiir, Türkçe şiirin çeviri ve yabancı dillerde yayımlanma meseleleri,  Galce ve İngilizce Galli Şiir ve Türkçe Şiir performansları gerçekleştirilecek.

Caroline Stockford, Tepebaşı Belediyesinin 2014 yılındaki 4.Uluslararası Eskişehir Şiir Buluşması’na katılarak Galler’in büyük şairi Dafydd ve Türkçenin büyük şairi Yunus Emre’yi konu alan bir sunum yapmıştı. Stockford, bu etkinlikte; şairler Haydar Ergülen, Behçet Necatigil, Miray Çakıroğlu ve küçük İskender şiirinden örneklerle Türkçe şiirin İngilizce ve Galceye tercümesi hakkında bir konuşma yapacak. Öte yandan, Galler ve Türkiye arasında gerçekleştirilecek olan şair değişim programıyla ilgili bilgi verilecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Erkan Petekkaya’ya Altın Bamya Ödülü

SONRAKİ HABER

Manchesterlı grup GoGo Penguin Babylon’a geliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...