22 Mart 2016 07:53

Sen barışın resmini yapabilir misin Abidin?

Abidin Dino heykeliyle ve Avcılar Belediyesinin Çanakkale Savaşı direniş öyküsünü canlandıran ‘Çanakkale Destanı Platosu’ aynı parkta ilginç görüntü oluşturdu.

Paylaş

Dünyaca tanınan Ressam Abidin Dino’nun Avcılar’daki heykeli ile Çanakkale Savaşı’nın anısına hazırlanan ‘Çanakkale Destanı Platosu’ aynı parkta yer alınca ortaya ilginç bir görüntü çıktı.

Avcılar Belediyesi büyük sanatçı Abidin Dino ile birlikte 10 sanatçının heykellerinin yer aldığı Kültür ve Sanat Parkı’nda Çanakkale Savaşı’nın 101’inci yıldönümü nedeniyle, Çanakkale Savaşı direniş öyküsünü canlandıran ‘Çanakkale Destanı Platosu’nu açtı. Plato kapsamında yerleştirilen top ile buna siper olarak yerleştirilen kum torbaları ile hemen yanında, Abidin Dino’nun heykeli yer alıyor. Eserlerinde savaş ve barışı ön plana alan Dino’yu eli çenesinde oturup düşünürken tasvir eden heykeli ile Çanakkale Platformu’ndaki top ve siperler bir arada bulunuyor. Platoyu gezen bazı ziyaretçiler “Büyük ressam, barışın resmini nasıl çizeceğini düşünüyor” diye espri yapıyor.  

23 Mart 1913’te İstanbul’da dünyaya gelen Abidin Dino Türkiye’de resmin öncü isimlerinden. Aynı zamanda karikatürist, yazar ve film yönetmeni olan Abidin Dino yaşamı boyunca savaştan uzak kalmaya çalıştı. 1. Dünya Savaşı’nın ardından İstanbul’a dönerken, 2. Dünya Savaşı’nın çıkması üzerine Dino, 3 yıl bulunduğu Rusya’dan ayrılmıştı. Kendisini tamamen sanata adayan Abidin Dino, ‘İkinci Dünya Savaşı’ dizisini hazırladı, 1966’da ise ‘Savaş ve Barış’ isimli resim sergisini açtı. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Cizre'ye girişi engellenen Demirtaş: Biz hancıyız onlar yolcu

SONRAKİ HABER

Davutoğlu, terörü lanetledi, akademisyenlere çattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa