21 Mart 2016 13:52

Yeni Şafak Facebook’ta takipçi mi satın aldı?

Paylaş

Yeni Şafak, Facebook yönetiminin Yeni Şafak’ın Facebook’taki 10 milyondan fazla ‘beğeni’li Türkçe, Arapça ve spor sayfalarını “Hiçbir gerekçe sunmaksızın kapattığını” yazdı. Ancak Yeni Şafak’ın kullanıcıları aldatma yoluna gittiği iddia edildi.

Yeni Şafak’ın haberde şu ifadelere yer verdi: “Facebook, Yeni Şafak’ın Türkçe, Arapça ve spor sayfalarını kapatarak görülmemiş bir sansüre imza attı. Yeni Şafak’ın görüştüğü Facebook yöneticileri herhangi bir çözüm üretmediği gibi sayfalarımızın açılması yönündeki başvuruları da dikkate almadı.

Twitter’da başta @senccr hesabı ve diğer birçok kişi, Yeni Şafak’ın Facebook’u ve kullanıcılarını aldatma yoluna gittiğini iddia ediyor. 

Yeni Şafak’ın “iddia edilen” usulsüzlüğü şu şekilde işliyor: Facebook’ta çok takipçili sayfalar satın alınıyor. Bu sayfalar daha sonra birleştiriliyor ve hepsi Yeni Şafak sayfasına dahil ediliyor. Dolayısıyla alakasız başka sayfaları takip eden birçok kişi bir anda kendilerini Yeni Şafak’ın sayfasını ‘beğen’medikleri halde ‘beğenmiş’ halde buluyor.

Facebook’un bu kullanıcılardan bu yönde on binlerce şikayet aldığı ve bu şikayetleri değerlendirerek Yeni Şafak’ın sayfasını “usulsüzlük yaptığı” gerekçesiyle kapattığı söyleniyor. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Haber Nöbeti ekibi Newroz alanındaydı

SONRAKİ HABER

Kayyım nedeniyle Belçika’da kalmaya karar verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...