14 Mart 2016 19:30

Manisa'da 13 HDP'li tutuklandı

Paylaş

Manisa Emniyet Müdürlüğü'nde 11 Mart'tan bu yana gözaltında bulunan HDP yönetici ve üyeleri bu sabah Manisa Adliyesi'ne çıkarıldı. Lokman Gül, Erol Bitmez, Ekrem Darçın, Ali Kaban, Fahrettin Kaban, Muharrem Demir, Recep Kerem, Abdurahman Taş, Haşim Kerem, Ömer Bağcı, Serdar Buldu, Ömer Kurşun, Fırat Savaşçı, M. Ali Akkurt ve Serhat Karagöz'ün Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadeleri alındı. "Örgüt üyesi olmak" iddiasıyla 15 kişi daha sonra Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Hakimlikte ifadeleri alınan M. Ali Akkurt ve Serhat Karagöz serbest bırakılırken, 13 kişi ise tutuklandı.

Yaşları küçük olduğu için 3 kişi Aliağa Şakran Cezaevi'ne, diğer 10 kişi ise Manisa T Tipi Cezaevi'ne götürüldü.

AĞRI VE ADANA'DA 20 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Ağrı il binasına polis tarafından yapılan baskında gözaltına alınan ve aralarında Belediye Eş Başkan Yardımcısı Halef Keklik ile Özgür Halk Dergisi Çalışanı Refik Bayram'ın da bulunduğu toplam 12 kişi sağlık kontrollerinin ardından serbest bırakıldı. Gözaltı gerekçesi halen öğrenilemeyen HDP Ağrı İl Eş Başkanı Hanım Yıldırım ve DBP İl Eş Başkanı Barış Demir'in de aralarında bulunduğu yaklaşık 20 kişinin halen Emniyet Müdürlüğü'nde tutulduğu belirtildi.

Adana'da sabah saatlerinde Ceyhan, Seyhan ve Yüreğir ilçelerinde bulunan birçok mahalleye polis eş zamanlı baskın düzenledi. Baskınlarda haklarında ihbar olduğu gerekçesiyle 7'si çocuk 36 kişi gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, dün akşam saatlerinde bir kişi Adana Emniyet Müdürlüğü'nü arayarak, "İyi akşamlar abi, Ankara'daki eylemin aynısını Adana'da da olacaktır. Dikkat" diyerek onlarca kişinin ismini verip, ihbarda bulundu. Bu ihbar doğrultusunda ise polis eşzamanlı baskın düzenledi. Operasyon kapsamında Ceyhan'da gözaltına alınan 8 kişi, Ceyhan ilçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin tamamlanması ardından savcılık talimatı ile emniyette serbest bırakıldı. Adana'da gözaltına alınan 7'si çocuk 27 kişinin ifade işlemleri ise Adana Emniyet Müdürlüğü'nde devam ediyor. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır'da çatışma çıktı: 2 kişi yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne Van Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan atandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...