09 Mart 2016 17:12

EMEP Boydak işçilerine seslendi: Filler tepişirken işçiler ezilmesin

Paylaş

AHMET Akarsu
Kayseri

Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak ve Holding CEO’su Memduh Boydak’ın tutuklanmasının ardından Emek Partisi Kayseri İl Örgütü mesai çıkışında dağıttığı bildiriler ile Boydak Holding fabrikalarında çalışan işçilere çağrı yaptı.  

AKP-Cemaat kapışmasından işçilerin zarar görmemesi için işçileri uyaran Emek Partisi Kayseri İl Örgütü işçilere, "Ne Kayyumcu hükümet ne de işçileri yoksullaştıran Boydak Holding. İşçilerin çıkarı birliğinden ve sınıf olarak örgütlenmesinden geçer" diyerek seslendi.

‘FİLLER TEPİŞİRKEN, ÇİMENLER EZİLMESİN’ 

Zaman Gazetesi'ne kayyum atamasının ardından Boydak Holding patronlarının tutuklanması işçiler içinde de kayyum tartışmalarına neden oldu. İşçilerin AKP'li ve Cemaatçi şeklinde kutuplaştırıldığına dikkat çeken EMEP Kayseri İl Örgütü, AKP-Cemaat kampanyasında her iki tarafın da işçi düşmanı uygulamalarda aynı olduğunu vurgulayarak “AKP, iktidarı boyunca işçilerin faydasına hiç bir yasa çıkarmadığı gibi, tersine işçi ve emekçilere karşı yasalar çıkarmıştır. Kiralık işçi büroları ve kıdemi kaldırma çabaları bunlara güncel bir örnek. Boydak Holding ise yine aynı şekilde yıllarca işçilere sıfır zamlar vererek işçiyi yoksullaştırmıştır" denildi. Emek Partisi Kayseri İl Örgütü işçilerin hem AKP'nin hem Holding'in geçmiş siciline bakıldığında her ikisinden de fayda gelmeyeceğinin anlaşılması gerektiğini belirttiği bildirilerde "Bu yüzden filler tepişirken ezilen işçiler olmasın" dedi. 

‘BİNLERCE İŞÇİ BOYDAK AİLESİNE EKMEK VERİYOR’ 

Boydak Holding'in binlerce işçiye ekmek verdiğinin doğru olmadığını ifade eden Emek Partisi işçilere “İlimizde ne yazık ki, ‘Boydak yüz bin işçiye ekmek veriyor’ sözü dilden dile yayılmış, sömürünün üstü bu sözlerle kapatılmıştır. Partimiz ise bu sözün tersten düşünülmesi gerektiğini savunmakta ve bir adaletsizliğe dikkat çekmektedir. Gerçek olan binlerce insan Boydak ailesine ekmek vermektedir! Böyle olmasına rağmen zor koşullar altında çalıştırılmakta, üretilen değerin ancak tahminen yüzde 5'ine sahip olmaktadır. Boydaklar ise yıllardır işçi ve emekçilerin alın terini sömürerek büyümüş ve patron karikatürlerini anımsatan göbekli bir aile modeli haline gelmiştir" denilen bildirilerde işçilerin yapması gerekenin örgütlenmek olduğu ifade edildi.

‘EKMEĞİMİZE BİR ŞEY OLMASIN YETER’

İşçiler arasından ayrışmaların başladığı görülen Boydak Holding’e bağlı fabrikalarda dağıtım esnasında işçilerin görüşlerini de alan Emek Partisi üyeleri "Bazı işçiler, 'Bize yansımasın da ne olursa olsun. Buradan ekmek yiyoruz. Ekmeğimize bir şey olması yeter' dedi. AKP-Cemaat kapışması olmadığı belirten başka bir işçi ise 'Bu fabrika sahipsiz değildir. Karşı karşıya gelme meselesi yok. Bir haftaya kalmaz içerden çıkarlar. Buradan ekmek yiyoruz' şeklinde konuşan işçiler de var" açıklamasında bulundu. Hak İş'e bağlı Öz İplik İş temsilcilerinin bir fabrika önünde dağıtımı engellemeye çalıştığını söyleyen Emek Partisi üyeleri sendikanın işçileri bildirileri almamaları için uyandığını ifade ettiler.

(Fotoğraf: Arşiv)

ÖNCEKİ HABER

TEKFEN'in Trans Anadolu Doğal Gaz Boru hattı inşatında iş cinayeti: 1 işçi hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Rüzgâr esmeden deniz kıpırdamaz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...