06 Mart 2016 05:04

Bolu’da hafta sonu

Paylaş

İlyas COŞKUN

Bu yazı, Mudurnu Hacı Şakirler Konağı ve işletmecisi Mehmet Cantürk’ün misafirperverliğini anlatacaktı. Ancak internette benden önce birçok kişi hem 170 yılı geride bırakmış güzelim konağı hem de dost canlısı Mehmet Ağabeyi ve eşi Fatoş Ablayı defalarca, muhabbetle anmış.

Bu yüzden hafta sonu 5 kişilik bir ekiple çıktığımız geziden fotoğraflara sözü bırakıyorum. Belki ‘bahar gelse de kendimizi yeşile, börtü böceğe atsak’ diyenlere vesile olur.  

Mudurnu Hacı Şakirler Konağı. Mehmet Ağabeyin
güzelim konağını görünce, emlakçıları arayıp konak fiyatlarını sormanız içten bile değil.

İlk durak Abant Gölü yolu üzerindeki Yeşil Ev. Göle çıkmadan önce şömine önünde, kuş sütünün de dahil olduğu kahvaltıyı mideye indirmeniz uzun yolculuğunuz için hayati önemde!

‘Mudurnu’ya kadar geldik, Göynük’e de gitsek ya’ önerisi üzerine oradayız. Tarihi yapıların Mudurnu’ya göre daha fazla korunduğu ilçeyi, tepedeki Zafer Kulesi’nden keyifle izleyebilirsiniz.

Abant Gölü. Şubat sonu itibariyle göl ve çevresinde hala kar var. Karla oynamaya doyamamış tüm İstanbulluları bekliyor. Gölün etrafını yürümek yerine 15 dakikalık yürüyüşten sonra bir salep molası verip geri dönmek iyi olabilir.

Mudurnu Çarşısı. İlçeyi tepeden gören bir saat kulesi, 634 yıllık tarihi hamamı ve merkezinde Pertev Naili Boratav Kültür Merkezi’ni barındıran Mudurnu, hafta sonunuzu geçirmeye değer.

Sünnet Gölü. Mudurnu ile Göynük arasında bulunan bir göl. Orayı beğenip kalmak isteyenler için yakınında bir restoran ve otel de mevcut.

Sülüklü Göl. Toprak, bozuk ve dolambaçlı bir yoldan göle varıyorsunuz. Arabanın içinde bir o yana bir bu yana sallanırken duyduğunuz endişe, tepeye vardığınızda sizi mest edecek güzellikte bir doğa harikasıyla yok oluyor.

 

 

ÖNCEKİ HABER

Ah Muhsin Bey!

SONRAKİ HABER

Avrupa’nın yetmiş yıllık parantezi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...