05 Mart 2016 11:08

Okul sıralarında bir hayalet dolaşıyor

Paylaş

Hayalet Fanzin Ekibi


“Bizim din, dil, renk, ırk gibi birçok farklı noktamız olduğu gibi en az bu saydıklarımız kadar önemli bir ortak noktamız da var; Bizler sıra arkadaşlarıyız.
Bazı liselerden arkadaşlar olarak küçük farkındalıklar yaratabilmek amacıyla bir fanzin çıkarmaya karar verdik. Amacımız sınavlarla boğuşan, eğitim sisteminin adaletsizlikleriyle karşı karşıya olan arkadaşlarımıza bir nebze de olsa ‘’Hayal-et’’ diyerek oksijen aldırmak.
En yalnız anlarında bile yanlarında olmak. Gerek edebiyata, gerek spora, bazen de ülke gündemine bakacağız. Yanı siz okuyucuların düşündüğü şeyleri kağıda aktaracağız.
Gelin hep beraber yazalım, çizelim, düşünelim, tartışalım. Biz gençlerin de söyleyecek sözü olduğunu hatırlatalım. Haydi gelin biz siz olalım.”
Hayalet dostlarımız için fanzinimizin ilk sayısında boş bir baloncuk bıraktık. Hep birlikte hayal edelim diye.
Fanzinimizde ‘Gelin, beraber çalalım’ diye dolaşan bazı hayaletler de var. Damarlarımızda dolaşan kanın, aldığımız nefesin ciğerlerimize doğru ilerlerken, akıllarda hemencecik bir şarkı belirdiğini söylüyorlar. Sizleri de aralarında görmek istiyorlarmış. Bizden söylemesi...


Merdan Şahin
Süleyman Demirel Anadolu Lisesi
İstanbul


Meslek lisesine bildiriye çıkacağımız zaman öğrencilerin bildirileri uçak yapacaklarını, yerlere atacaklarını düşünmüştük. Rüzgarda belki birinin yüzüne yapışacaktı ve yüzünü ekşiterek ‘Yine mi bunlar!’ diyecekti. Evet, yine biz!
Fanzinimizin çağrısını yapmak için ilk olarak meslek liselerinin önünü seçtik. Çünkü biz biliyoruz ki, meslek liseleri sosyal ve kültürel aktivitelerin en az olduğu liselerdir. Biz de bu nefesi ilk olarak meslek liseli arkadaşlarımız ile birlikte almak istedik.
Gittiğimizde meslek liseli arkadaşlarımızdan aldığımız tepki hiç de beklediğimiz gibi olmamıştı. Bildiri dağıttığımız her genç çevremizde toplanıverdi. Sorular sordular, kollar omuzlara atıldı. Hava biraz soğuktu ama içimizi ısıtmıştı bu sohbet.
Okul bekçisi bildirilerin uçak olmamasından rahatsız olacak ki ‘polis abileri’ çağıracağını söyledi.
Biz pilot bekliyorduk, polis abiler de nerden çıktı?
Ama sonunda ne polis geldi. Ne de biz pilot olup uçtuk.
Meslek liseli arkadaşlarımız ile yeni fanzinlerimiz de hayal etmek üzere sözleşerek kuş olup uçtuk.


Kartal Müzik Atölyesi
Yukarıda fanzin ekibimiz fısıldamış olacak ki; evet biz “bağzı” hayalet müzisyenleriz. Yurdumuz sesimize ses katan, renk katan bütün alanlardır bizim.
Hayalet fanzin bizim için bir milat oldu. İlk çağrımız fanzin sayfaları arasından yükselen notalardı. 3 iken 5 olduk. Şimdi ise 7 kişiyiz. İlk olarak barış dedik. Çünkü bizler geleceği barışın en güzel sesiyle söylediği şarkılarda hissettik. Savaşın, açlığın, yoksulluğun, ölümlerin olmadığı, çocukların ölmediği, insanların insan gibi yaşayacakları bir yerden bakıyoruz dünyaya.
Ve biz biliyoruz ki barış bize yakındır biz barışabildiğimiz sürece!
İşte bu yüzden; ‘ille de barış’ dedik ve aldık enstrümanlarımızı elimize çıktık sokağa. Kemanın sesindeydi bizim barışımız. Etrafa astığımız barış balonlarımızdaydı çağrımız. Bizim çağrımız barışa dair söylediğimiz söylerde, okuduğumuz barış şiirlerindeydi.
Ve şimdi sevgili Genç Hayat okurları, sizlere de bir çağrımız var. Gelin hep birlikte bulunduğumuz alanları müziğin sesiyle güzelleştirelim. O kadar güzel ki günden güne artan birlikteliklerin müziğe yansıması. Unutmadan;  ben yazamam ama okurum diyen sevgili Genç Hayat okuyucuları, atölyemize katılmak için daha neyi bekliyorsunuz?
Gelin birlikte çalalım!

ÖNCEKİ HABER

İşçi kadınların bir akşam sohbeti

SONRAKİ HABER

Boncuktan kuşlar sizin pencerelerinize konmaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...