19 Nisan 2012 15:08

Barolar Birliği'nden Gürkan'a destek

Türkiye Barolar Birliği yaptığı açıklamayla “Fethiye toplu tecavüz davası” olarak bilinen davada sanıkların avukatlığını yapan Muğla Baro Başkanı Mustafa İlker Gürkan'a destek verdi.Türkiye Barolar Birliği Başkanı Avukat Ahsen Coşar imzasıyla yapılan açıklamada "Savunma görevini üstlenen avukat su&ccedi

Barolar Birliği'nden Gürkan'a destek
Paylaş

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Avukat Ahsen Coşar imzasıyla yapılan açıklamada "Savunma görevini üstlenen avukat suçu ya da suça konu eylemi değil, suçlu olduğu ileri sürülen kişiyi, yani insanı savunur. O nedenle avukatı şüpheli veya sanık konumunda olan kişi ya da kişilerle veya bu kişilere isnat olunan eylemle/suçla özdeşleştirmek mümkün ve hukuken doğru da değildir. Dahası bu yaklaşım “hakkında verilmiş ve kesinleşmiş bir mahkumiyet kararı olmayan herkes masumdur” biçiminde ifade edilen “masumiyet ilkesine” de aykırıdır" denildi.

Muğla Barosu Başkanı Mustafa İlker Gürkan'ın "seçkin bir hukukçu, insan hakları savuncusu, demokrat, özgürlükçü, entelektüel ve sevecen" olarak nitelendiği açıklamada kadın örgütlerinin itirazları "saldırı" olarak değerlendirildi ve "saldırı ve suçlamalar"ın kınandığı ifade edildi.

Kadın örgütleri ve hukukçular, baro başkanı sıfatıyla tecavüz sanıklarının avukatlığını yapmasını meslek etiğine uygun olmadığı için eleştirmişlerdi.

Kadın örgütleri son olarak TÜYAP İzmir Kitap Fuarı'nda düzenlenen "İdamların 40. yılında arkadaşları Denizleri anlatıyor” başlıklı panele konuşmacı olarak katılan Gürkan'ı protesto etmişti. "Tecavüzü savunmak tecavüze ortak olmaktır" diyen kadınlara Gürkan tepki göstermişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Konfederasyonlar ayrı şubeler ortak kutlayacak

SONRAKİ HABER

Hey Tekstil’in ortaklarına rahat yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...