19 Nisan 2012 10:58

Gözümüze mi Bakana mı inanalım?

ENERJİ ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, elektrik faturalarında vatandaştan kayıp-kaçak bölümünün gizlendiği iddialarına ilişkin olarak, “Bizim vatandaşımızdan sakladığımız, gizlediğimiz herhangi bir bilgi, kalem ve herhangi bir sütun olamaz.” dedi.Elekrik faturalarına kayıp-kaçak bölümünün gizl

Gözümüze mi Bakana mı inanalım?
Paylaş

ENERJİ ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, elektrik faturalarında vatandaştan kayıp-kaçak bölümünün gizlendiği iddialarına ilişkin olarak, “Bizim vatandaşımızdan sakladığımız, gizlediğimiz herhangi bir bilgi, kalem ve herhangi bir sütun olamaz.” dedi.

Elekrik faturalarına kayıp-kaçak bölümünün gizlenmesi konusunun hatırlatılarak, “Vatandaş ne ödediğini bilmek zorunda değilmi?​” şeklindeki bir soru üzerine Bakan Yıldız, “Burada gizlenen falan herhangi bir rakam yok. Bunu açıkça söylüyorum. Türkiye’deki dağıtım hizmetleri 21 bölgede özelleştikçe, bunla ilgili hesapların, muhasebenin ayrıştırılması gereği bütün bunlar, bütün detaylarıyla gösterilmiştir.” diye konuştu.

FATURADA GÖZÜKMÜYOR

Bakan Yıldız’ın açıklamalarının tersine İstanbul Anadolu yakasında dağıtım yapan Ayedaş başta olmak üzere, diğer özel dağıtım kurumları faturada kayıp kaçak bedeli bölümünü boş bırakıyor.

Akşam gazetesinin haberine göre; kamuya ait bir dağıtım şirketinin yöneticisi “Bu bizim aldığımız bir karar değil, TEDAŞ Genel Müdürlüğü tarafından faturaların yeni biçimi düzenlendi ve kayıp kaçak bölümü boş bırakıldı. Ancak kayıp kaçak bedeli fatura tutarı içerisinde yer alıyor” diyor.

BASINA ‘AYAR’

Elektrikte yeni zam beklentisi olup olmadığına ilişkin bir başka soruya Yıldız, herhangi bir fiyat artışı veya azalışıyla ilgili hususlarda, her ay kendi içinde doğalgazın, üç ayda bir de elektriğin değerlendirildiğini söyleyerek, “Şimdi, görüyorum yazılı basın organlarında, makul karşılıyorum ama, bunun çok sık tekrar ediliyor olmasının, vatandaşlarımız açısından çok fazla bir anlamı yok. Biz bunları zamanı geldiğinde kamuoyu ile paylaşıyoruz” dedi.
(Ankara/ANKA)

ÖNCEKİ HABER

İki işçi daha yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Hakan Bıçakcı: Dışardakilerden değil, kendimizden korkmalıyız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa