28 Şubat 2016 18:49

Mehmet Tunç ve kardeşinin cenazelerinin kimlik tespiti yapıldı

Cizre'deki vahşet bodrumlarında yaralıların durumunu kamuoyu ile paylaşan ve bodrumlara yapılan saldırıda hayatını kaybeden Cizre Halk Meclisi Eş Başkanı Mehmet Tunç ve kardeşi Orhan Tunç'un DNA eşleşmesi sonucu kimliklerinin tespit edildiği öğrenildi.

Paylaş

Cizre'de vahşet bodrumlarında yaşananları basınla yaptığı bağlantılar sayesinde kamuoyu ile paylaşan ve bodrumlara yapılan saldırılarda öldürülenler arasında olan Cizre Halk Meclisi Eş Başkanı Mehmet Tunç ile kardeşi Orhan Tunç'un cenazeleri, yapılan DNA eşleştirmesi sonucu tespit edildi. Mehmet Tunç'un cenazesinin Urfa'da, Orhan Tunç'un cenazesinin ise Silopi'deki morglarda olduğu belirtilirken, Tunç ailesi yarın cenazelerin teşhisi için Urfa ve Silopi'ye gidecek.

Vahşet bodrumlarında bulunan yaralıların durumunu kamuoyuyla paylaşırken kullandığı, "Kimse bizden teslim olmamızı beklemesin. Biz ilk gün olduğu gibi omuz omuza direneceğiz ve bu uğurda gerekirse şehit olacağız" sözleri aynı zamanda Cizre'de yaşanan direnişin boyutunu da gözler önüne seren Tunç, "100 kişinin katledilmesiyle bu hareketin bitmeyeceğini hepimiz biliyoruz. Her kesin moralini iyi tutması lazım. Hiç kimsenin şüphesi olmasın, mücadeleye devam eden arkadaşlara selamlarımı iletiyorum" demişti.

Tunç'un son sözleri ise, "Biz direndik, diz çökmedik bizimle gurur duyun" olmuştu. (DİHA)

Cizre Halk Meclisi Eş Başkanı Mehmet Tunç: 37 kişinin mahsur olduğu bir bina daha var

Cizre Halk Meclisi Eş Başkanının aracı tarandı

AİHM Orhan Tunç hakkında tedbir kararı verdi

ÖNCEKİ HABER

Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli istifa sinyali verdi

SONRAKİ HABER

Kafkaslarda bir ‘dağlar ülkesi’: Dağıstan

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa