26 Şubat 2016 05:17

Savcılıktan Türksat’a: İMC TV'yi atın!

Paylaş

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘terör örgütü propagandası’ yaptığı iddiasıyla İMC TV’nin frekansının iptali için TÜRKSAT’a yazı yazdı. Bunun üzerine İMC TV hakkında soruşturma başlatıldı.

Hürriyet’ten Mesut Hasan Benli’nin haberine göre 24 Şubat’ta TÜRKSAT’a gönderilen yazıda “Yayın çözümleri ile ilgili bilirkişi raporu incelendiğinde TÜRKSAT uydusu vasıtasıyla IMC TV kanalında PKK/KCK silahlı terör örgütünün propagandasının yapıldığı anlaşılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Soruşturmanın 3 Mayıs ile 4 Eylül 2015 tarihleri arasındaki yayınlar ve 6 Temmuz, 13 Temmuz, 14 Temmuz, 6 Ağustos 2015 tarihli yayınlar sebebiyle açıldığı bildirildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Gülen Cemaati’ne yönelik soruşturma kapsamında cemaate yakın olduğu iddia edilen kanalların TÜRKSAT ve Digitürk’ten çıkarılması için de yazı yazmıştı. Savcılığın talebi üzerine Samanyolu TV, S Haber, Kanaltürk, Mehtap TV, Bugün TV, Yumurcak TV, Irmak TV ve Burç FM gibi tv ve radyo kanalları bu platformlardan çıkarılmıştı.  (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Derik Belediyesi eş başkanları tutuklandı

SONRAKİ HABER

Soma davasında avukatlar konuştu: Ölümlerden TKİ direkt sorumlu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa