25 Şubat 2016 12:38

Sedat Baran davası avukatı: Savcı ‘yapay suçlu’ arıyor

Paylaş

Mersin’de 27 Aralık gecesi polis tarafından katledilen Sedat Baran ile ilgili açılan soruşturmada henüz bir arpa boyu yol alınmadı. Tüm taleplerinin “gizlilik” kararı gerekçesiyle reddedildiğini belirten Avukat Özgür Çağlar, “Soruşturmada suç belli, suçlu da belli, savcı yapay suçlu oluşturmaya çalışıyor” dedi.

Bölgede yaşanan katliamları protesto eylemleri sırasında 27 Aralık’ta Mersin’de polis tarafından vurularak yaşamını yitiren Sedat Baran’ın öldürülmesinin üzerinden 2 ay geçti ancak soruşturmada bir ilerleme kaydedilmedi. Davanın Avukatı Özgür Çağlar, dosyadaki gizlilik kararı nedeniyle soruşturmanın seyrini öğrenemediklerini belirterek Mersin Cumhuriyet Başsavcılığınca verilen “gizlilik” kararının kaldırılması için başvuruda bulundu ancak Avukat Çağlar’ın başvurusu reddedildi.

‘FAİLLER AKLANMAYA ÇALIŞILIYOR’

Çağlar, “Delillerin karartılması, dosyada telefon kayıtlarının olması ve müdafilerin bunlara ulaşarak bu bilgileri başkalarına ulaştırma” tehlikesine karşı gizliliğin kaldırılmasını talep ettiklerini, taleplerinin reddedilmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi. Bu dosyada suçluların devlet güçleri olduğunu hatırlatan Çağlar, “Katliam emniyet, savcı ve hakim üçgeninde kapatılmaya çalışııyor. Gencecik bir çocuğun öldürülmesindeki failler aklanmaya, dosya birilerinin üzerine yıkılmaya çalışılıyor” dedi.

‘ÇATIŞMA MİZANSENİ YARATILIYOR’

Sedat Baran’ın öldürülmesinin ardından farklı gerekçelerle gözaltına alınan bazı çocukların ifadelerinde soruşturmayla alakası olmamasına rağmen “Sedat Baran’ın elinde silah var mıydı” sorusu yöneltildiğini belirten Çağlar, Baran’ın çatışma sonucu vurulduğu yönünde mizansen yaratılmaya çalışıldığına dikkat çekti. Savcının hayali bir suçlu aradığını belirten Çağlar, “Suç belli, suçlu belli, savcı yapay suçlu oluşturmaya çalışıyor” diye konuştu. (Mersin/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

İTÜ’de ağaç nöbetindeki öğrenciler rektörlüğe taleplerini sundu

SONRAKİ HABER

23 ülkede mülteci hakları için eylem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa