19 Nisan 2012 11:20

Deşifre olan ‘muhaliflere’ jandarma baskını

Türkiye - Suriye sınırında Suriyeli muhalifler tarafından kurulan çadırlarda Özgür Suriye Ordusu mensubu silahlı militanların barındığının basına yansımasının ardından jandarma operasyon düzenledi.Hatay'ın Altınözü ilçesine bağlı Hacıpaşa beldesi mıntıkasında bir çadır içerisinde askeri mühimmat e

Deşifre olan ‘muhaliflere’ jandarma baskını
Paylaş

Hatay'ın Altınözü ilçesine bağlı Hacıpaşa beldesi mıntıkasında bir çadır içerisinde askeri mühimmat ele geçirildi. Hacıpaşa Beldesi ile Suriye sınırını birbirinden ayıran Asi Nehri kıyısında çadır kurulduğunu gören güvenlik güçleri, çadıra operasyon düzenledi. Çadırda 1’i Suriye ordusundan ayrılan yüzbaşı olmak üzere 5 kişi gözaltına alındı. Çadırda 3 kalaşnikof silah, bu silahlara ait 700 mermi, TNT kalıpları, boru tipi bomba, çok sayıda telsiz, elektrikli fünye, sıhhi malzeme ve battaniye ele geçirildi.

Olayda gözaltına alınan 5 Suriyeli, Babatorun Jandarma Karakolu'nda alınan ilk ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

ULUSLARARASI BASINA YANSIMIŞTI

AKP hükümetinin Suriye’deki silahlı muhalefete verdiği açık desteğin, ‘askeri’ desteğe yöneldiğine dair iddialar, uluslararası basına da yansımıştı. Son olarak, İngiltere’de yayımlanan The Times gazetesi, ise "Asi Nehri’nin Türkiye tarafında" diye tanımladığı "Özgür Suriye Ordusu"na ait "ileri karakol"un çadırlarını görüntülemişti. Haberde, masrafları Suudi Arabistan, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn gibi ülkeler tarafından karşılanan Özgür Suriye Ordusu’nun sözcülüğünü de yapan Yarbay Halid Hamud’un silahıyla birlikte Kızılay çadırı içerisinde poz verdiği fotoğraflarda görülüyordu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan’ın mal varlığı bir yılda 1 milyon lira arttı

SONRAKİ HABER

‘Orantılı güç’ kör etti, orantısızı ne yapar?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...