08 Şubat 2016 09:29

Yasaklara direnen kız kardeşlerimizin yanınızdayız

’Kürt İsyanları’’ idi. Dört yıla pek çok kitap ve yazar sığdırmıştık. Keyifli saatler ve güzel paylaşımlarla geçen dört yılın ardından bu kez konuğumuz Evrensel Gazetesi Yazarı İhsan Çaralan’dı.

Paylaş

“Okudukça Güzelleşiyoruz’’ kadınlarından hepinize merhaba.
Dört yıl önce başlattığımız ve bu zamana kadar sürdürdüğümüz okuma etkinliğimizin bu ayki kitabı, Evrensel Basım Yayın’dan çıkan ‘’Kürt İsyanları’’ idi. Dört yıla pek çok kitap ve yazar sığdırmıştık. Keyifli saatler ve güzel paylaşımlarla geçen dört yılın ardından bu kez konuğumuz Evrensel Gazetesi Yazarı İhsan Çaralan’dı. İlk defa konuğumuz olacaktı ve bizler de hem bunun bilinciyle hem de kendisiyle sohbet edebileceğimiz için fazlasıyla heyecanlıydık. Bu kadar heyecana gerek olmadığı ise sohbetin başlamasıyla belli oldu…
Dışarıda keskin bir soğuk havayla yarışırcasına yağan yağmur varken, bizimse sıcacık çaylarımıza eşlik eden sohbetimiz vardı. İçerinin sıcaklığı ve samimiyeti toplantıya gelirken nasıl heyecan yaptığımızı unutturmuştu.
Yine kitabımıza ve ülke gündemine dair pek çok şey konuştuk. Sohbetimiz sırasında konuşmaktan, yazmaktan, protesto eylemleri ve basın açıklamalarından başka neler yapabiliriz diye tartışırken, sokağa çıkma yasağının ayları aştığı ilçelerle dayanışma kampanyası düzenleme fikri doğdu. 
Üç günle sınırlı tuttuğumuz dayanışma kampanyamız için kuru gıda, bebek bezi ve maması, çocuk kıyafetleri, kadın pedi, yorgan ve battaniye temin ettik. Temin ettiğimiz malzemeleri Sur’a gönderdik. Bizler, “Okudukça Güzelleşiyoruz” kadınları olarak, bu üç günde karınca kararınca bir araya getirdiklerimizle belki birkaç aileye ulaşmaktan fazlasını yapamadık ama bu adımı atarak, orada, ayları aşan yasaklara direnen kız kardeşlerimize buradayız, yanınızdayız mesajı vermek istedik; kampanyamızın ikinci döneminde daha geniş katılımlı bir dayanışma sözü vererek.
Bir sonraki kitabımız olan “Fırtına Kuşları’’ndan sonra görüşmek üzere, hoşça kalın.
Unutmadan, sizler de bir bardak çayımızı içmek, sohbetimize katılmak isterseniz kapımız da, soframız da siz dostlarımıza açıktır.

Şule Kuzulu-İstanbul

 

ÖNCEKİ HABER

Portekizli ressam bu kez Cizre'yi çizdi

SONRAKİ HABER

Öğretmenler gitti, İdil’de sınıflar boş kaldı, öğrenci öğretmenini bekledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...