16 Nisan 2012 11:59

Sezer, Tuzcuoğlu’nun kitaplarını imzaladı

Eyüp Emek Partisi İlçe Örgütü Pazar günü, 8 Martta KCK adı altında yürütülen operasyonda tutuklanan antropolog ve yazar Müge Tuzcuoğlu ile dayanışmak için şair Sennur Sezer’in katıldığı bir söyleşi ve imza günü düzenledi.Söyleşi Müge Tuzcuoğlu’nun cezaevinden gönderd

Sezer, Tuzcuoğlu’nun kitaplarını imzaladı
Paylaş

Söyleşi Müge Tuzcuoğlu’nun cezaevinden gönderdiği mektupların okunmasıyla başladı. İlçe olarak uzun bir süredir Sarmaşık derneği ile dayanışma gösterdiklerini belirten Eyüp İlçe yöneticisi Aynur Seyrek, Müge Tuzcuoğlu’nun da Sarmaşık derneğinin yöneticisi olduğunu hatırlattı.

Söyleşi Sennur Sezer’in, ‘Ben Bir Taşım’ kitabının çıkması üzerine Evrensel’de yazdığı makalenin okunmasıyla devam etti.

Sezer, “Ünlü KCK suçlusu olarak tutuklandı. Suçu belki Kürt olmamak. Hopalı bir Laz olarak Kürt çocuklarının yanında neden araştırma yaptığını ya da onların niye ruhen iyileştirmeye çalıştığını anlayamazlar.Yok edilen hırpalanan canı yakılan bu çocuklar bizim geleceğimiz. İster Türk olsun ister Laz olsun çocuklara sahip çıkmalıyız” diye konuştu.
Söyleşiye katılanlar, Müge’nin Evrensel Basımdan çıkan ‘Ben Bir Taşım’ kitabını Şair Sennur Sezer’in imzalaması ile devam etti.

İlçe Başkanı İsmail Seyrek, Müge ile dayanışma ilçede varolan çalışmaların daha da güçlenmesi ve mücadeleyi yükseltmek ile olur dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Zap üzerinde bulunan 2 köprü felakete davetiye çıkarıyor

SONRAKİ HABER

Akdeniz’de kaybeden halk olmayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...